Lounais-Häme

Lapset valtasivat Forssan kirkon

Kirkon ympärijuoksulla Forssassa oli tänä vuonna syytä erityiseen juhlaan. Tapahtuma kuului viralliseen Suomi 100 -ohjelmaan ja sitä vietettiin nyt kymmenettä kertaa.

Paikalla oli väkeä juhlatilaisuuteen sopivasti, eli paljon. Oli isovanhempia, vanhempia ja tietysti pääosan esittäjät, eli lapset. Sarjat oli tänäkin vuonna jaettu niin, että nuorimmat juoksivat kirkon ympäri noin 100 metrin matkan ja vanhemmat, yli kuusivuotiaat 400 metrin lenkin kirkon ympäristössä.

Ilmoittautuneita oli kaikkiaan noin 260. Parhaina vuosina on päästy jopa yli 300:n, mutta tämän vuoden lukema asettuu keskiarvoon.

Valmistautumisen sai halutessaan suorittaa läheisellä keppihevosradalla, jos halusi välttää kylmiltään juoksun aiheuttamia lihasrevähtymiä. Tiettävästi yhtään loukkaantumista ei päivän aikana tapahtunut.

Jotkut painelivat juoksurataa tosissaan, mutta valtaosalla oli matkan aikanakin hymy huulilla. Hymy kasvoi maalissa, kun kaulaan ripustettiin mitali ja suoritus palkittiin lisäksi mehulla ja pipareilla.

 

Nelivuotias Nelli Arjoniemi viiletti oman eränsä voittoon. Tyttö kertoo harjoitelleensa juoksua tarhassa ja kotona, joten hyvä valmistautuminen oli avain menestykseen. Kaksossisar Netta saapui maaliin aivan Nellin tuntumassa.

Äiti Maria Arjoniemen mukaan tytöt harrastavat urheilua ja ovat mukana muun muassa voimistelukoulussa.

-Tämä on Nellille ja Nettalle kolmas kerta, kun he osallistuvat kirkon ympärijuoksuun. Isosisko Nealle kerta taitaa olla viides. Pienemmät olivat rintarepussa ensimmäistä kertaa kannustamassa isosiskoaan, Arjoniemi kertoo perheen perinteestä.

Arjoniemen mukaan lapset tykkäävät hieman erilaisesta tapahtumasta. Osansa kiinnostuksesta ottavat myös kirkon kiinteistön puut, jotka houkuttavat kiipeilemään.

-Tytöt näkevät täällä kavereitaan ja tietysti vanhemmatkin tapaavat ystäviä ja tuttuja. Yksi tapahtuman hyvistä puolista on sen nopeus. Ei meillä ainakaan ole mitään toiveita tapahtuman parantamiseksi. Mehut ja piparit maistuvat, ja kaiken kruunaa mitali. Ne ovat iso juttu ja muuntuvat monenlaisiin leikkeihin.

-Sillä ei meille ole juuri merkitystä, että tapahtuma järjestetään kirkossa ja sen ympärillä. Olemme kyllä osallistuneet moniin muihinkin tapahtumiin, myös seurakunnan järjestämiin, Arjoniemi kertoo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic