Lounais-Häme

Lapsettomuushoidot jatkuvat Kanta-Hämeen keskussairaalassa - Potilas voi valita, jatkaako hoitoja pandemian aikana

Kanta-Hämeen keskussairaalan potilastietojärjestelmän palvelinongelmat ovat jälleen aiheuttaneet viivästyksiä ja vastaanottojen perumisia. KUVA: Riku Hasari Kuva: Riku Hasari
Arkistokuva: Riku Hasari

Kanta-Hämeen keskussairaalan lapsettomuuspoliklinikka Hämeenlinnassa palailee arkeen ja jatkaa hoitoja.

Ensivaiheessa aloitetaan ovulaation induktiot, inseminaatiot ja pakastealkion siirrot. Koeputkihedelmöityshoidot (IVF ja ICSI) jatkuvat myöhemmin.

Jos potilas haluaa jatkaa hoitoja pandemian aikana, pyydetään yhteyttä ottamaan suoraan lapsettomuuspoliklinikalle.

Asiakkaiden pyydetään välttävän turhia soittoja, sillä puhelinpalvelu voi olla tilanteen vuoksi hyvin kuormittunut.

Jos asiakkaalla on jo lääkityssuunnitelma pakastealkiosiirtojen tai ovulaatioinduktion osalta, voi ohjelmoidun lääkityksen toteuttaa ja varata puhelimitse ajan kierron päivälle 10–12.

Riskiryhmäläisille suositellaan vakavaa harkintaa

On potilaan oma valinta, haluavatko he jatkaa hoitoja pandemian aikana. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan harkitsemaan tilannetta vakavasti.

Käynneille tulee saapua yksin, ellei poliklinikan hoitaja toisin ohjaa. Ainoastaan ensikäynnille toivotaan molempien puolisoiden osallistumista.

Jos asiakas haluaa jatkaa hoitoja vasta pandemian päätyttyä, ei tarvitse tehdä mitään. Lapsettomuuspoliklinikalle voi olla yhteydessä vasta siinä vaiheessa, kun hoitojen toivotaan jatkuvan.

Pandemiatilanteen edetessä toiminta voidaan joutua ajamaan alas uudelleen nopealla aikataululla. Asiasta ilmoitetaan tällöin potilaille puhelimitse tai tekstiviestillä.

Vastaanotolle ei voi tulla, mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi on hengitystieoireita tai kuumetta. Ei myöskään silloin, jos olet ollut ulkomailla viimeisen 14 vuorokauden sisällä tai olet karanteenissa. Ilmoita tällöin asiasta poliklinikalle.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic