Lounais-Häme Forssa

Lapsi- ja vanhusaloitteet päätökseen Forssassa

Varhaiskasvatukseen liittyen on ollut käsittelyssä useampia aloitteita Forssassa. Kuva: Sara Mäki
Varhaiskasvatukseen liittyen on ollut käsittelyssä useampia aloitteita Forssassa. Kuva: Sara Mäki

Forssan kaupunginhallitus ehdottaa, että valtuusto merkitsee loppuun käsitellyksi pari Emmi Lintosen (sd.) aloitetta sekä Lotta Saarenmaan (kok.), Johanna Häggmanin (kesk.), Sanni Grahn-Laasosen (kok.) ja keskustan valtuustoryhmän valtuustoaloitteet.

Lintosen ja kahdeksan muun valtuutetun allekirjoittamat aloitteet pienten koululaisten aamukerhoista ja ikäihmisten tietoteknisten laitteiden käytön opettamisesta vuodelta 2017 ovat pitkälti toteutuneet. Aamukerhoja oli ensin kokeiluluontoisesti syyslukukaudella 2018. Aamukerhot jatkuvat myös tämän vuoden syyslukukaudella. Wirta-pajan sovelluskäytön kerhot ikäihmisille ja kaupunginkirjaston tietotekniikkaopastukset toteutuivat viime vuonna ja jatkuvat edelleen.

Saarenmaa jätti aloitteen lasten kesäleirien järjestämisestä ja lapsivaikutusten arvioinnista 2018. Lasten kesäajan leiritoimintaa koskeva kysely liitetään osana Lasten Forssa -arviointiin, joka toteutetaan tänä vuonna.

Häggman ja 11 muuta valtuutettua ja 2 varajäsentä esittivät syksyllä 2017 Forssan kaupungin pyrkimistä maksuttomaan varhaiskasvatuksen kokeiluun. Kokeilu alkoi myös Forssan osalta elokuussa 2018. Kaupunki jatkaa maksutonta varhaiskasvatusta edelleen 2020–2021.

Puolipäiväisen maksuttoman varhaiskasvatuksen toteutuksen selvittämistä esittivät myös Grahn-Laasonen ja 22 muuta valtuutettua ja 1 varajäsen kevättalvella 2017, jolloin kokeilusta ei ollut vielä tietoa.

Keskustan valtuustoryhmä esitti 2017 varhaiskasvatuksen maksujen määräytymisen selvittämistä lapsen päivähoidon käytön mukaan. Forssa on siirtynyt varhaiskasvatuksen asiakaspalvelulain myötä hoitoaikaperusteiseen varhaiskasvatusmaksujen määrittelyyn. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

25.2.2020

Uusimmat