Lounais-Häme

Lapsiperheille apua isolla sydämellä ja joukolla

Laitalainen joulu -hyväntekeväisyyskampajan myymälässä oli hyörinää maanantaina, kun puoti alkoi ottaa vastaan uutta tavaraa Joensuuntie 31:ssä Someron keskustassa. Tavaran vastaanotto jatkuu tiistaina ja keskiviikkona klo 15–18.

Someron Laitalainen joulu on saanut koko Someron liikkeelle. Hyväntekeväisyyskampanjaa voi jo alkuvaiheen perusteella pitää menestyksenä.

 

Kampanjaan voi ottaa lahjoittamalla uutta tavaraa myyntiin hyväntekeväisyysmyymälään, lahjoittamalla omaa työpanostaan tai palveluaan kampanjassa, lahjoittamalla hyväkuntoista käytettyä tavaraa suoraan lahjoitettavaksi tarvitseville tai lahjoittamalla rahaa osuuspankin tilille tai lahjakorttina.

Hyväntekeväisyyspuodin suuret avajaiset ovat perjantaina 27.10. Myymälä on talkoovoimin auki 5.12. asti ti-pe klo 12–18:30 ja la klo 10–14:30. Uutta tavaraa voi tuoda puotiin sen koko aukiolon ajan.

Laitalaisen joulun hyväntekeväisyyskampanjan tuotto menee lyhentämättömänä somerolaisten vähävaraisten perheiden ja lapsiperheiden hyväksi.

Tuoton jakavat eteenpäin Someron seurakunta, Someron sosiaalitoimi ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Someron paikallisyhdistys.

 

Somerolaisyrittäjä Anita Hallapelto on koko hyväntekeväisyystapahtuman äiti.

-Idea tuli siitä, kun minulla oli viime vuonna oma hyväntekeväisyyskampanja. Se oli menestys. Kaikilla on tarve auttaa.

-Kun tässä ovat mukana kaikki mahdolliset somerolaiset hyväntekeväisyysjärjestöt, yrittäjäjärjestöt, poliittiset puolueet, kaupunki, seurakunta ja yksityiset ihmiset, niin saamme yhdessä tosi isoa aikaiseksi.

 

Taitelijat lähtivät mukaan suurella haastekampanjalla, joka haastaa taiteilijat lahjoittamaan teoksia huutokauppaan sekä yksityiset, yritykset ja yhteisöt huutamaan teokset hyväntekeväisyyspotin kartuttamiseksi.

Joulukuussa on lisäksi tulossa hyväntekeväisyyskonsertti.

Käytetyn tavaran vastaanotto tapahtuu vain ensi viikolla (vko 44) vanhalla seurakuntatalolla Kirkkotie 4:ssä. Vihreät huolehtivat tavaran lajittelusta.

Someron rotarit ottivat vastuun rahaliikenteestä ja -lupien hakemisesta. Rahat luovutetaan 5. joulukuuta.

Tapahtuman suojelijoina toimivat Raili ja Johannes Koroma.

 

Hallapelto kuvaa kampanjaa koko kaupungin yhteiseksi jutuksi.

-Tämä on tosi iso juttu. Tämä on hyvä vinkki mille tahansa pikkukaupungille toteuttaa. Tällaisella saa tosi paljon aikaiseksi.

-Ongelma on ollut se, ettei kukaan ole tiennyt, miten auttaa ihmisiä.

Hallapelto muistuttaa, ettei avun tarvitseminen ole häpeäksi, koska siihen tilanteeseen voi joutua jokainen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic