Lounais-Häme

Larsson hakee Raaseporin kaupunginjohtajan paikkaa

 

Tammelan kunnanjohtaja Kalle Larsson hakee Raaseporin kaupunginjohtajaksi. Suomen eteläisimmän kunnan Hangon naapurikunnan kaupunginjohtajan virkaa tavoittelee 11 muuta hakijaa.

Larsson on hakenut viime aikoina muitakin kaupunginjohtajan avoimia virkoja.

-Suurin syy on siinä, että minulla on määräaikainen työsopimus. Viisivuotisesta sopimuksesta kolme vuotta tulee täyteen ensi syksynä. Se on yksi keskeinen peruste uuden työpaikan hakemiselle, Larsson kertoo.

Hän selventää, että kaksi vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mutta kuntajohtajapestien haussa aika on lyhyt. Kuntien tai kaupunkien johtajien hakuprosessi kestää helposti puolisen vuotta.

-Toinen syy on se, että mielenkiintoisia työtilaisuuksia tulee harvoin.

Raasepori on Larssonille tuttu lähinnä ihmisten kautta; hän tuntee kaupungin päättäjiä. Lisäksi hän on kotoisin kaupungin naapurista Salosta.

-Läntinen Uusimaa on myös tuttu aiempien työsuhteiden kautta.

Raasepori syntyi vasta vuonna 2009, kun Tammisaaren ja Karjaan kaupungit yhdistyivät. Nyt Raaseporissa asuu 28000 asukasta. Kaupungin asukkaista reilusti yli puolet on ruotsinkielisiä.

-En oikein osaa ruotsia niin hyvin kuin tehtävä edellyttää. Se jää nähtäväksi, mitä päättäjät haluavat, Larsson miettii ja naurahtaa, että ruotsinkielisellä sukunimellä ei pitkälle pääse.

Larssonin lisäksi vain yhdellä muulla hakijalla on kuntajohtajakokemusta. Lohjan kehittämispäällikkö Eero Soinio oli Nummi-Pusulan kunnanjohtaja ennen Nummi-Pusulan ja Lohjan kuntaliitosta. Lisäksi hän on ollut kunnanjohtajana Lapinjärvellä.

Larsson oli ennen Tammelaan tuloa Toivakan kunnanjohtajana.

Raaseporin uusi kaupunginvaltuusto valitsee uuden kaupunginjohtajan kesäkuun alussa.

-Tässä haussa on tosi jämpti aikataulu, Larsson toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic