Lounais-Häme

Lasi ja design-elämykset täyttävät Nuutajärven lauantaina

Keräily on paljon muutakin kuin esineiden haalimista kaappeihin.
Lasi on pääosassa Nuutajärven Lasivitriini-tapahtumassa.

Tietoa, löytöjä, elämyksiä. Niitä tarjoaa Nuutajärven Lasivitriini, jota myös designin rakastajan elämyspäiväksi voisi kutsua.

Kun keräilijä on saanut alkuinnostuksensa tyydytettyä ja kokoelma alkaa muotoutua, tulee useimmiten tyhjä hetki: miksi minä tätä teen? Taiteilijan, valmistajan, aikakauden, kauneuden, materiaalin, värien – vai minkä vuoksi?

Tiedon tarve lisääntyy. Tämä on yksi syy, miksi Lasivitriini-tapahtuma järjestetään jo yhdeksättä kertaa.

Tietoa omista esineistä saa alan huippuasiantuntijoilta, Suomen lasimuseon intendentti Kaisa Koivistolta ja tutkija Hannele Viilomaalta. He tunnistavat parin tunnin ajan kävijöiden esineitä Lasimuseo Prykärissä Nuutajärvellä.

Tunnistettavaksi voi tuoda enintään kolme esinettä henkilöä kohden, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus oma esineensä tunnistuttaa.

Löytöjä voi puolestaan tehdä useista myyntipisteistä, sillä Lasikylään saapuu lasin, keramiikan ja korkealaatuisen designin myyjiä eri puolilta Suomea. Tänä vuonna esillä onkin lasin lisäksi myös muita materiaaleja.

Myyntipöydät sijoitetaan Pruukin pajojen tiloihin, jolloin kävijä voi helposti piipahtaa Lasikylän omien taiteilijoiden ja taidekäsityöläisten työhuoneissa.

Esineiden tekijöiden tapaaminen onkin monelle kävijälle sitä lisäarvoa, mitä ei pelkästään myymälöissä käymällä ole mahdollista saada.

Nuutajärven asukkailla on ollut vuosien varrella ainutlaatuiset mahdollisuudet hankkia lasitehtaan tuotteita. Osasta on aika luopua, ja näitä esineitä tulee myyntiin kyläyhdistyksen ylläpitämälle Kotien kätköistä -pöydälle.

Lasivitriini-tapahtumassa on vielä mahdollisuus tutustua Muistijälki-kesänäyttelyyn, jossa lasialan ammattilaiset kertovat suhteestaan Nuutajärveen omalla materiaalillaan.

Hillitty jännitys tiivistyy viimeistään klo 13 alkavassa huutokaupassa, jonka tarjonta on aikaisempien vuosien tapaan ainutlaatuista.

Tänä vuonna paikkaakin voi kutsua ainutlaatuiseksi, sillä huutokauppa järjestetään historiallisessa Paja-rakennuksessa samassa salissa, jossa on juhlittu Nuutajärven lasitehtaan 150-vuotisjuhlaa vuonna 1943.

Paikka on erityinen varsinkin tänä vuonna, kun meneillään on Nuutajärven lasikylän 225-vuotisjuhlavuosi. 

Lasivitriini Nuutajärven lasikylässä la 25.8. klo 10–16

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti