Lounais-Häme

Lasikylän remonttiin lisää lainaa

Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö saa tehtyä Nuutajärven Pruuki -kiinteistöosakeyhtiön tiloissa aloittamansa remontin loppuun pankkilainan turvin, jos valtuusto myöntää lainalle takauksen.

Säätiö on neuvotellut 150000 euron suuruisesta pankkilainasta, jonka avulla majoitus- ja kokoustilojen korjaus saadaan vietyä loppuun ja sen toimivuuden kehittäminen niin, että vuokratulot paranevat.

Kulttuurisäätiö on esittänyt neuvotteluissa, että viisi kulttuurisäätiötä lähellä olevaa henkilöä antaa kukin lainan vakuudeksi 10000 euron arvoisen henkilökohtaisen takauksen. Lisäksi tarvitaan kunnan takaus lopulle 100000 eurolle.

Kulttuurisäätiö saa rahoitusta pääasiassa yksityisiltä säätiöiltä sekä opetus- ja kulttuuriministeriön avustuksista. Säätiön tavoitteena on nuutajärveläisen lasikulttuurin ja taideteollisen valmistuksen säilyttäminen, edistäminen ja tukeminen.

Lasitehdaskiinteistön rakennuksiin kohdistuu kuitenkin merkittävä korjausvelka.

Käyttö- ja kunnossapitokustannukset ylittävät selvästi vuokratuotot. Siksi ensimmäinen projekti on ollut ravintola- ja majoitustilojen sekä palvelujen uudistaminen, koska niiden laatu vaikuttaa Nuutajärven kiinnostavuuteen vierailu- ja matkailukohteena.

Projektin ensimmäisessä vaiheessa ravintola Sylvin tilojen korjaus ylitti kustannusarvion. Siksi säätiö joutui sitomaan toimintansa kehittämiseen tarkoitetusta käyttöpääomasta kiinteistöosakeyhtiölle myöntämäänsä lainaan.

Nyt haettavalla lisälainalla säätiö saa vietyä majoitus- ja kokoustilojen korjauksen loppuun.

Urjalan kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se myöntäisi kunnan omavelkaisen takauksen Kiinteistö oy Nuutajärven Pruukin Someron Säästöpankilta ottaman 150000 euron suuruisen lainan vakuudeksi. Ehtona on, että säätiön lähellä olevat henkilöt takaavat osan lainasta henkilökohtaisesti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti