Lounais-Häme Lounais-Häme

Lasten ja nuorten leireille löytyi hyvin ohjaajaehdokkaita – Kuvio etsii edelleen residenssejä taiteilijoille

Taiteilijaresidensseille löytyi kysyntää, mutta majoitustiloista otetaan vielä tarjouksia. Kulttuuriyhdistys Kuvio tarjoaa myös kesätöitä leirien apuohjaajiksi haluaville nuorille.
Kulttuuriyhdistys Kuvio oli mukana Humppila-päviän tapahtumissa viime kesänä. Peetu ja Justus Laikkorpi viihtyivät lasten taidelaboratoriossa sekoittamassa värejä. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kulttuuriyhdistys Kuvio oli mukana Humppila-päviän tapahtumissa viime kesänä. Peetu ja Justus Laikkorpi viihtyivät lasten taidelaboratoriossa sekoittamassa värejä. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaikkiaan 12 taiteen ja kulttuurin ammattilaista tai harrastajaa vastasi Kulttuuriyhdistys Kuvion taiteilijaresidenssi- ja ohjaajahakuun.

Tarjouksia taiteilijaresidensseistä on tullut toistaiseksi kahdelta toimijalta. Taiteilijaresidenssihaku liittyy Kuvion Taidetalo liikkeessä -hankkeeseen.

Kuvio tarjosi liikkuvaa taiteilijaresidenssipaikkaa taiteilijoille, taidekasvattajille ja muille kulttuurialan osaajille. Liikkuvassa taiteilijaresidenssissä taiteilija saa käyttöönsä työtilan Lounais-Hämeen maisemissa, mutta on myös valmis toimimaan ohjaajana ennalta sovitussa lasten ja nuorten taidetyöpajassa tai taideleirillä.

Kulttuuriyhdistys Kuvion puheenjohtajana vuodenvaihteessa aloittaneen humppilalaisen Minna Aution mukaan osalle hakijoista Kuvio sitoutuu hankkimaan myös sopivan majoitustilan heidän oleskelunsa ajaksi. Oleskelu ajoittuu lähinnä koulujen loma-aikoihin, pääosin kesäajalle.

– Ensisijaisesti liikkuvat taiteiljaresidenssit pyritään tarjoamaan esimerkiksi leiripaikkojen läheisyydestä. Tarjouksia voi edelleen lähettää yhdistykselle, Autio vihjaa.

Kesätyötä tarjolla

Autio on tyytyväinen hakijoiden määrään ja aktiivisuuteen. Tosin apuohjaajaksi hakevilta nuorilta kulttuuriharrastajilta yhdistys olisi kaivannut enemmän hakemuksia. Vuodenvaihteeseen mennessä vain yksi nuori haki apuohjaajaksi.

Aution mukaan apuohjaajan pesti on kesätyötä, josta yhdistys maksaa myös palkkaa. Apuohjaajiksi haluavat voivat lähettää edelleen hakemuksia Kuviolle sähköpostilla osoitteeseen toimisto@kuvio.org tai kuviory@gmail.com.

– Hakemuksiin kannattaa merkitä omat osaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet. Tarvittaessa järjestämme apuohjaajille ohjaaja-, ensiapu- ja hygieniapassikoulutusta. Mahdollinen koulutus järjestetään ennen leirien alkua, Autio selvittää.

Myös tarjoukset taiteilijaresidensseistä voi lähettää yhdistykselle sähköpostitse.

Mietinnässä sirkustaidetta ja lumottuja leikkipuistoja

Alkaneen vuoden taidetyöpajat ja leirit Kulttuuriyhdistys Kuvio järjestää Forssassa, Tammelassa, Jokioisilla, Humppilassa ja Ypäjällä. Osa työpajoista kestää vain jokusen tunnin, mutta lisäksi järjestetään päiväleirejä. Lisäksi yhdistys selvittää yöpymismahdollisuuksia pitempien, esimerkiksi viikon kestävien leirien yhteydessä.

Ohjaajahaun yhteydessä Kuvio pyysi hakijoilta myös ehdotuksia erilaisista teemoista ja projekteista, joihin tulevat ohjaajat voivat lapsia ja nuoria leireillä perehdyttää. Aution mukaan hakijoiden ehdottamia teemoja olivat muun muassa lumotut leikkipuistot, sirkustaide, teatterialan ohjaus ja taidelaboratorio. Mukaan mahtui myös runoutta ja kuvataidetta yhdistelevä poikkitaiteellinen projektiehdotus.

Kuvio on pyörittänyt Taidetalo liikkeessä -hanketta vuodesta 2017 lähtien. Hanke toteutetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tuella. FL

 

Juttua muokattu 8.1. klo 9.

Korjaus: Hakemuksessa mainittu konsepti työpajalle tai lerille on ”lumotut leikkipuistot”, ei lumotut puutarhat.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic