Lounais-Häme Forssa

Lasten- ja nuortenkulttuurin osaajat ja asiakkaat yhteen – Kasvua kulttuurista koolle Forssaan

Lasten- ja nuortenkulttuurin osaajat ja asiakkaat tuodaan yhteen.
Lapset ovat kulttuurin kuluttajia. Forssassa yhdistetään osaajat ja ostajat. Kuva: Terho Aalto
Lapset ovat kulttuurin kuluttajia. Forssassa yhdistetään osaajat ja ostajat. Kuvituskuva. Kuva: Terho Aalto

Kasvua kulttuurista -hanke auttaa lasten- ja nuortenkulttuurin ammattilaisia oman osaamisensa esilletuomisessa ja markkinoinnissa.

Valtakunnallinen Kasvua kulttuurista -hanke järjestää kaksi eri tapaamista Forssassa 9. ja 23. lokakuuta Forssassa. Kohderyhmänä ovat lasten- ja nuortenkulttuurista kiinnostuneet Hämeen seudun taiteilijat ja taidekasvattajat.

Tavoitteena on edistää taidekentän työllisyyttä ja tavoitellaan maakuntiin uudenlaista työtä. Samalla vahvistetaan yhteistyötä luovien alojen ja kuntatoimijoiden välillä.

 

Kohti kasvua -tapaamisessa paneudutaan työllistymistä edistävään täsmävalmennukseen taidealan ammattilaisille. Se järjestetään 9. lokakuuta kello klo 09.30 alkaen Forssan kirjastotalon Brander-salissa (Wahreninkatu 4).

Aamupäivän aikana kuullaan inspiroivia puheenvuoroja taiteen, kulttuurin ja luovien alojen tulevaisuudesta alueen eri toimijoilta. Iltapäivän työpajassa pohditaan valmentaja Elsa Ervastin johdolla, miten sanoittaa oman työn arvo, merkitys ja vaikutukset.

Työskentelyssä keskitytään oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja näkyväksi tekemiseen niin itselle kuin tuleville työnantajille. Omaa työtä ja osaamista pohditaan toiminnallisten harjoitteiden kautta sekä itsenäisesti että vuoropuhelussa muiden osallistujien kanssa.

Kohti kasvua -tapaamiseen ilmoittaudutaan 2. lokakuuta mennessä:

 

Toinen eli Ideakipinöinti -tapaaminen 23. lokakuuta yhdistää Brander-salissa Hämeen seudun kuntatoimijat eri toimialoilta sekä alueen taiteilijat ja taidekasvattajat.

Tilaisuudessa kohtaavat kysyntä ja tarjonta, ja päivän aikana luodaan uusia yhteisiä toimintatapoja. Ilmoittautumisaikaa on 15. lokakuuta asti.

Kasvua kulttuurista -tapaamiset järjestetään yhdessä Etelä-Suomen AVI:n, Hämeen ELY-keskuksen, Taiteen edistämiskeskuksen, Kulttuuriyhdistys Kuvion ja Forssan kaupungin kanssa.

Yhteistyöllä halutaan luoda uusia verkostoja, tuoreita näkökulmia ja innovatiivista osallisuutta luovan alan ja kuntatoimijoiden yhteistyöhön.

Lisätietoja löytyy Kulttuuriyhdistys Kuvion nettisivulta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic