Lounais-Häme

Lasten liikennepuistoon luvassa parannuksia

Tekemisen meininki, sellainen Forssan liikennepuistossa on ollut jo monta vuotta. Forssan nuoriso- ja liikuntapalvelupäällikkö Tapio Virtanen kertoo, että muutoksia puistossa on tehty pienin askelin.

-Niin kuin nuorisotoimella yleensä on ollut tapana, emme paljon ole pröystäilleet. Pienillä hommilla aina on menty eteenpäin.

Puistossa on tehty vuosien mittaan monia korjauksia ja muutoksia, jotka kaikki ovat nojautuneet hyvin pitkälle yksityiseen rahoitukseen.

-Vuosien saatossa kaikki polkuautot on muun muassa uusittu. Syksyllä on tarkoitus uusia vielä vähän lisää.

Vanhoja autoja myytiin viime vuonna menestyksellä nuorten työpajan huutokaupassa. Tulevaisuudessa puistoon on tarkoitus myös tehdä varikkoalue.

-Sinne tulee bensatankit, katokset ja vähän korjaamohommaa. Asfaltti uusittiin aikoinaan yrittäjän lahjoituksella ja sitä vähän parannellaan. Liikennevalotkin saatiin osittain sponsorihommana.

 

Tähän mennessä liikennepuistoa on rahoitettu pääasiassa yrittäjien rahoilla, mutta Virtasen mielestä nyt on Forssan kaupungin aika astua heidän paikalleen. Puisto on saanut jo tälle vuodelle 10 000 euroa kehitysrahaa kaupungilta.

-Laitamme kontit ja muut sellaiset kuntoon, että siellä pystyy säilyttämään tavaraa. Huoltorakennusta on myös tarkoitus entisöidä parempaan kuntoon.

-Parkkialuehan meillä on seuraavaksi tekeillä. Se tehdään joko tuonne tai sitten saadaan maavallia tuosta vähän purettua, Virtanen osoittaa.

 

Liikennepuisto on ensisijaisesti tarkoitettu lapsille ja heidän perheilleen paikaksi, jossa polkuautoilla ajellessa voi tutustua alkeellisiin liikesääntöihin. Oppiminen on nopeaa ja mieluista, kun on samalla hauskaa.

-Sitä viihtyvyyttä koetamme tänä syksynä saada tänne yhä enemmän. Nytkin sataa, niin yritämme saada katoksen.

Puistossa käy paljon päiväkotiryhmiä vierailulla. Käyntiennätys yhden päivän osalta on tänä vuonna ollut 155 lasta ja aikuista, ja viime vuonna paikalla vieraili yli 5 000 kävijää. Toiminta on paisunut vuosien saatossa.

-Paikka oli aika huonossa hapessa jossain vaiheessa, mutta aika ratkaisi paljon. Työpaja oli ihan temppelin harjalla logistiikassa ja kaikessa, mutta tekemällä tilanne rauhoittui. Sehän on tietysti paljon kelien armoilla, että miten porukkaa käy.

Tänä keväänä paikkaa ovat vuokranneet kaikista eniten Lounais-Hämeen alueen muut kunnat.

-Tuolta maailmalta ovat käyneet Helsingin päästäkin. Kovin ovat kehuneet, että on simppeli, toimiva juttu. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic