Lounais-Häme

Lasten liikuttaja on monessa mukana

Kaikki alkoi siitä kun Saija Saarikon ja Kari Rämön lapset Milo ja Mikke aloittivat pesäpalloharrastuksen Humppilan Veikoissa viitisen vuotta sitten. Samoihin aikoihin Saarikko käynnisti Humppilan Veikoissa pallokoulun.

-Lähdin vetämään pallokoulua, koska halusin tarjota humppilalaisille lapsille mahdollisuuden liikkua.

Samalla koko perhe tuli imaistuksi liikuntaharrastuksen ja seuratoiminnan syövereihin paikallisessa seurassa.

Nyt pojat pelaavat pesäpalloa Humppilan Veikkojen miesten 2.-joukkueessa ja D-pojissa, jossa Saija itse toimii nykyään joukkueenjohtajana. Saarikko ohjaa edelleen pallokoulua, nyt kahdelle eri ryhmälle, kummallekin kerran viikossa.

-Koska se on niin kivaa. Viihdyn kovasti lasten kanssa, ammatikseen päiväkodissa työskentelevä Saarikko kertoo.

Omien poikien harrastukset kuuluvat Saarikon arkeen vahvasti. Nyt 13- ja 14-vuotiaat nuorukaiset pääsevät pesäpalloharjoituksiin Humppilassa toki itsekin, mutta varsinkin pelimatkoilla perheen vanhempien autokyyti on tarpeen. Kumpikin poika pelaa nykyisin myös Jokioisten Koetuksen C-junioreissa, joten harjoituksiin Jokioisille kuljetaan autolla.

 

Kun toimittaja erehtyy kysymään Saija Saarikolta hänen harrastuksistaan, kumpaakin alkaa hymyilyttää. Nainen on juuri kertonut, että aktiivisen vanhemman ja seura-aktiivin rooliin kuuluu myös monenlaista talkootoimintaa.

-Kalenterini on täynnä erilaisia irtolappuja, joissa on kellonaikoja ja muita olennaisia lisämerkintöjä, joita kalenterisivuille ei mahdu tai ehdi lisätä, Saarikko naurahtaa.

Saarikko on Humppilan Veikkojen pesiskioskivastaava. Hän huolehtii siitä, että varastossa on tavaraa ja hoitaa tilitykset sekä toimii välillä myös kioskimyyjänä pesäpallo-otteluissa. Miehensä Kari Rämön, Veikkojen puheenjohtajan, kanssa Saija pitää huolta siitä, että Veikkojen maja on aina kunnossa vuokralaisia varten. Seuran nykyisenä jäsenkirjurina hän huolehtii myös jäsenkirjanpidosta ja jäsenmaksujen keräämisestä.

Luulisi, ettei tähän muita harrastuksia mahdu. Yhtäkkiä Saarikko kuitenkin muistaa vielä yhden asian.

-Humppilan Veikot perusti naisten maahockey-joukkueen, johon liityin viime syksynä. En ole aiemmin osallistunut joukkueurheiluun. Laji on sen verran erikoinen, että päätin lähteä mukaan, Saarikko kertoo.

Sisäpelikaudella naisille ei ole Suomessa muita sarjoja kuin SM-sarja, johon humppilalaisjoukkuekin osallistui.

-Tiedostimme kyllä vastustajien kovan tason. Kunnianhimoakin varmasti oli, mutta tärkein tavoite meillä oli pitää hauskaa,

 

Julkisuudessa yleinen valittelun aihe on yhdistysaktiivien ja talkooväen puute urheiluseuroissa. Saija Saarikon mukaan Humppilan Veikoissa on näiltä osin kohtuullisen hyvä tilanne. Seuran jäsenmääräkin on ollut jo jonkin aikaa kasvussa.

Saarikko ja muut pesisvanhemmat ovat järjestäneet runsaasti talkoita varojen keräämiseksi nuorten harrastustoimintaan.

-Meillä on kasassa tosi hyvä porukka. Ainakin omasta mielestäni meillä on talkoissa aina hauskaa, Saarikko kertoo.

 

Saarikko sai hiljattain Humppilan kunnan Kunnon kuntalaisen tunnustuksen. Perusteluiden mukaan Saarikko on aktiivinen yhdistystoimija, joka innostaa lapsia ja nuoria.

-Mielestäni seurassa on useita sellaisia ihmisiä, jotka olisivat yhtä hyvin tunnustuksen ansainneet. Koen, että tämä on tunnustus kaikille seura-aktiiveille, jotka jaksavat uurastaa asioiden eteen. Eikä tätä muuten jaksaisikaan, ellei mukana olisi niin paljon hyviä tyyppejä, Saarikko kiittelee.

Saarikko pitää erittäin tärkeänä, että liikkuminen omaksutaan osaksi elämää jo lapsena. Siksi hän haluaakin osaltaan olla mukana ohjaamassa ja opastamassa lapsia liikunnan pariin. Ulkoilua ja muuta reippailua ei ole unohdettu myöskään hänen työpaikallaan Humppilan päiväkodissa.

-Ei kaikista tarvitse tulla huippu-urheilijoita, mutta tärkeää on, että oppisi liikkumaan jo nuorena. Kun liikunnan aloittaa lapsena, sitä varmemmin siitä tulee osa elämää myös vanhempana, Saarikko muistuttaa.

 

Saija Saarikko valmistui lähihoitajaksi Forssan ammatti-instituutista vuonna 2011. Hän on syntynyt Humppilassa ja siellä hän on asunut koko ikänsä. Ja viihtynyt hyvin.

Seuratyötä Saarikko aikoo jatkaa ainakin niin kauan kuin omat pojat jaksavat harrastaa.

-Vähintään. Kyllä minä haluan tehdä tätä niin kauan kuin se on kivaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic