Lounais-Häme

Lasten limaleikeissä piilee vaara - Tukes varoittaa vanhempia leikeissä käytetystä vaarallisesta kemikaalista

Helsinki
12.06.2018, 10:08

Kotimaa

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa vanhempia tietoonsa tulleista tapauksista, joissa lapset ovat ostaneet EU:n ulkopuolisista verkkokaupoista booraksina tunnettua kemikaalia.
Kyseessä on terveydelle vaarallisena pidetty kemikaali, jonka myynti kuluttajille on kielletty EU-alueella. Tukesin mukaan lapset ovat käyttäneet kemikaalia leikeissä käytetyn liman valmistamiseen.
Booraksi on EU:ssa luokiteltu lisääntymiselle vaaralliseksi aineeksi. Eläinkokeissa booraksin on havaittu heikentävän hedelmällisyyttä ja vaurioittavan sikiöitä.
Tukesin tietojen mukaan booraksia verkosta ostaneet lapset ovat myös myyneet kemikaalia eteenpäin ystävilleen sosiaalisen median kanavissa.
Tukes varoittaa vanhempia siitä, että limaleikeissä lasten iho on kosketuksissa kemikaaliin pitkiäkin aikoja, kun limaa muokataan ja vatkataan käsissä.
EU:n ulkopuolisissa verkkokaupoissa myynnissä olevista kemikaaleista usein puuttuvat EU:ssa vaaditut varoitusmerkinnät aineen terveysvaikutuksista, Tukes varoittaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic