Lounais-Häme

Lasten tekemä taide tuli kesäksi puistoihin

Wahrenin puiston vanha puu on saanut uudet asukkaat.

Axelin Eskarin ryhmä on taitellut puunrunkoon peikkokansan, joka kiipeää kohti pesäkoloa.

Peikkokansan valtaaman puun vieressä on vaahtera, jonka oksista roikkuu sen sijaan eriskummallisia eläimiä.

Päiväkoti Pikku Wahrenin Kehrä-ryhmän koristeleman Nenäpuun eläimet ovat vaihtaneet keskenään kuonoja.

Orava on saanut hevosen turvan ja sammakko hiiren nenän.

Puussa roikkuu myös kokonaan uusi eläinlaji, Leo Puurosen kehittämä kotra. Kotra on koira, jolla on kotkan nokka. Laji on keksijänsä mukaan erityisen kova tappelemaan.

 

Ympäristötaiteelle on tyypillistä tuoda taide sinne, missä sitä ei yleensä nähdä. Toreilla ja puistoissa taide on varsin pysäyttävää, koska katsoja ei ole varautunut kohtaamaan sitä samoin kuin vaikkapa taidemuseossa.

Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulun johtaja Teija Lauronen keksi tuoda lasten taiteen yllättäviin paikkoihin. Hän halusi, että taiteilijoina toimivat kaikki Forssan perusopetuksessa olevat ja että kaikilla forssalaisilla olisi mahdollisuus nähdä heidän töitään.

Niin syntyi Meidän kaupunkipuisto -näyttely, joka koostuu yli 40 teoskokonaisuudesta.

Näyttely on levittäytynyt Vieremästä Viksbergiin, ja se sisältää niin päiväkotilasten kuin yläkoululaistenkin taidetta. Näyttelyn on tarkoitus olla esillä koko kesän ajan tai niin pitkään, kun teokset vain kestävät säätä.

Koska työt ovat hajautuneet laajalle alueelle pitkin Forssan puistoja, kaupunki työstää parhaillaan karttaa, josta näkyy kunkin teoksen sijainti. Kartta julkaistaan kaupungin verkkosivuilla ja Facebook-sivuilla todennäköisesti ensi viikon aikana.

 

Kuten taiteen yleensä, myös Meidän kaupunkipuisto -näyttelyn tarkoituksena on tuottaa tunteita myös tekijöilleen.

Ainakin päiväkoti Pikku Wahrenissa erikoisten eläinolioiden askartelu oli huippuhauskaa. Lapset keksivät askarruksilleen myös nimet ja tarinat.

Esimerkiksi Jolle Mäkeläisen sammakkohiiri on nimeltään Rekku. Rekku asuu altaassa suihkulähteen ja kiven alla. Se syö kärpäsiä ja nappailee nutipäitä.

Valtteri Kumpulaisen sika varpusen nokalla on nimeltään Erkki. Erkki on niin hurja, että se syö hevosen ja suden lihan lisäksi ihmisen lihaa.

Kaikki esikoululaisten keksimät tarinat ovat luettavissa askarrusten takaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic