Lounais-Häme

Latauspiste pankin kylkeen Forssassa

Lounaismaan Osuuspankin Forssan konttorin yhteyteen, osoitteeseen Hämeentie 8, rakennetaan sähköauton latauspiste.

Latauspiste on kaikkien sähköautoilijoiden käytössä.

OP Lounaismaan toimitusjohtajan Jukka Hulkkosen mukaan kaikki latauspisteet sijaitsevat paikkakuntien keskustoissa, joten lataus onnistuu muun asioinnin yhteydessä.

-Mielenkiinnolla odotamme, miten latauspisteet otetaan käyttöön.

Samaan aikaan kuin pankki rakentaa Forssan latauspistettä, rakennetaan uusi latauspiste myös Salon konttorin sisäpihalle. Osuuspankin ja Fortumin yhteisiä latauspisteitä on noin sata eri puolilla Suomea.

 

Uudet latauspisteet ovat osa Fortum Charge & Drive -verkostoa. Pohjoismaissa latauspisteitä on jo yli 1300. Niistä 450 on pikalatauspisteitä.

Suomessa kyseisiä latauspisteitä on yli 90, joista 35 on pikalatauspisteitä.

Sähköauton akun lataaminen täyteen puolinopeilla latauspisteillä kestää noin kaksi, kolme tuntia autosta riippuen.

-On hyvä huomata, että sähköautoillessa jo puoli tankkia antaa hyvän useamman kymmenen kilometrin toimintamatkan.

 

Latauspiste palvelee myös pistokehybridejä, joiden toimintasäde sähköllä on useimmiten vain joitakin kymmeniä kilometrejä.

Latauksessa käytetään niin sanottua Type2-latausjohtoa, joka on autossa mukana, ja joka on vakiintunut julkisissa latauspisteissä käytettäväksi standardiksi.

Latauksen voi käynnistää joko tekstiviestillä tai rekisteröitymällä verkoston käyttäjäksi. Rekisteröitymällä lataus onnistuu RFID-avaimella tai mobiilisovelluksella.

-Käytännössä nyt suunnitellut noin sata latauspistettä tarkoittaa noin kolmanneksen lisäystä julkisten latauspisteiden määrään Suomessa, Hulkkonen kehaisee. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti