Lounais-Häme

Latvala ajoi pohja-ajan, Toyotalla kaksoisjohto Espanjan MM-rallissa

Helsinki/Salou
26.10.2018, 12:09

Urheilu-uutiset

Toyotan Ott Tänak ehti hämmästyttää vauhdillaan Espanjan MM-rallin kolmannella erikoiskokeella, mutta hänen tallikaverinsa Jari-Matti Latvala pani erikoiskokeella vieläkin paremmaksi. Latvala ajoi 26,59 kilometrin erikoiskokeen 1,9 sekuntia Tänakia nopeammin.
Monet muut kuljettajat, kuten maailmanmestaruudesta tiukimmin taistelevat Thierry Neuville ja Sebastien Ogier, jäivät kärkivauhdista lähes 20 sekuntia.
– Olen yllättynyt. Sanoin Miikalle (kartanlukija Miikka Anttila), että en tiennyt, ajammeko hiljaa vai liian lujaa, Latvala sanoi MM-sarjan radiolle.
– Luottamus autoon on nyt vahva.
Toyota tuntuu saaneensa auton säädöt kohdalleen. Tänak hurjasteli rallin kärkeen 6,1 sekunnin erolla Latvalaan.
– Mitä tässä voi sanoa. Tämä ei ollut täydellinen erikoiskoe. Auton etupää liukasteli, mutta ei voi valittaa, Tänak sanoi.
Latvalan ja Tänakin tallikaveri Esapekka Lappi ei saanut autonsa jarruongelmaa korjattua. Hän on 37,3 sekunnin päässä kärjestä. Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella Lappi ajoi kahdesti ulos ja valitteli jarrujen lukkiutumista.
Kolmantena rallissa on britti Elfyn Evans, 7,9 sekuntia Tänakia.
MM-sarjaa johtava Belgian Neuville on rallissa seitsemäntenä, edellään MM-sarjassa toisena oleva Ranskan Ogier. Fordin Teemu Suninen on 41,5 sekunnin päässä kärjestä.
Rallissa ajetaan tänään vielä neljä erikoiskoetta.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic