Lounais-Häme

Latvala höyrysi Walesin MM-rallin kärkeen - kolme erikoiskoetta jäljellä

Deeside
07.10.2018, 11:03

Urheilu-uutiset

Toyotan Jari-Matti Latvala on siirtynyt Walesin MM-rallin kärkipaikalle, kun kolme erikoiskoetta on enää ajamatta. Latvala hyökkäsi täydellä höyryllä tämän päivän toiselle erikoiskokeelle ja voitti sen 0,7 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Ott Tänakia. Virolainen joutui keskeyttämään rallin lauantaina, mutta hän osallistui päivän toiselle erikoiskokeelle, koska se oli samalla rallin Power Stage -pätkä. Siitä Tänakin plakkariin tuli neljä bonuspistettä.
– Voin kertoa, että oli äärettömän vaikea erikoiskoe. Pitoa oli hyvin vähän, ja yhdessä kohtaa menin jo harjanteen yli sivuttain, Latvala selvitti pätkän tapahtumia ralliradiossa.
Latvala siirtyi rallin johtoon 3,6 sekunnin erolla. Kakkoseksi tipahti Fordin Sebastien Ogier, joka taistelee maailmanmestaruudesta Tänakin ja Hyundain Thierry Neuvillen kanssa.
– Olen iloinen, että pystyin pääsemään maaliin. Todella hankalat olot, Ogier pudisteli päätään.
Latvala sai Power Stagen ykköstilastaan viisi bonuspistettä – edellyttäen, että hän tuo autonsa maaliin asti.
Toyotan Esapekka Lappi jatkaa kolmantena 14,1 sekunnin päässä Latvalasta. Ilman vahinkoja Lappi on ajamassa palkintopallille, sillä neljäntenä oleva Citroenin irlantilainen Craig Breen on jäänyt suomalaisesta jo 25,6 sekuntia. Lapille lohkesi Power Stage -pätkältä yksi ylimääräinen piste, sillä hän oli viides.
MM-kamppailussa mukana oleva Neuville on tällä hetkellä kahdeksantena. Hänen takanaan yhdeksäntenä on Skodan Kalle Rovanperä, joka johtaa WRC2-luokan kisaa ylivoimaisesti.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti