Lounais-Häme

Latvala kiristi alle sekunnin päähän Sordosta - Lappi hätyyttelee Neuvillea

Saarbrücken
18.08.2018, 20:48

Urheilu-uutiset

Toyotan Jari-Matti Latvala lähtee Saksan MM-rallin päätöspäivään kolmannelta sijalta, mutta eroa toisena olevaan Hyundain Dani Sordoon on vain 0,8 sekuntia. Latvala kukisti Sordon 3,5 sekunnilla päivän päättäneellä rallin 15. erikoiskokeella. Latvala oli ek:n nopein.
– Kovaa runnomista, se täytyy sanoa. Nämä tällaiset (keskinäiset) taistelut ovat hienoja, täytyy todellakin repiä itsestä kaikki irti, Latvala intoili MM-sarjan sivustolla.
– Taisin hävitä vähän, Sordo puolestaan kuittasi.
Rallin johdossa on Toyotan Ott Tänak, josta Sordo on 43,7 sekunnin päässä. Tänakin puhdetta Saksan teillä helpotti Fordin ranskalaisässä Sebastien Ogierin rengasrikko 13. erikoiskokeella. Ogier lähtee päätöspäivään seitsemänneltä sijalta.
– Nyt mennään pelkällä riskillä, koska ei ole mitään hävittävää enää. Pettymyshän tämä on, Ogier harmitteli päivän päätteeksi.
Toyotan Esapekka Lappi on yhä viidentenä, mutta ero neljäntenä olevaan Hyundain Thierry Neuvilleen kaventui 6,3 sekuntiin päivän päätösek:lla. Lappi oli ek:n toiseksi nopein.
– Pikkuhiljaa paremmin ja paremmin. Selvästi parempaa kuin eilen, Lappi totesi päivästään.
Fordin Teemu Suninen on kahdeksantena. Skodaa kuljettava Kalle Rovanperä puolestaan nousi WRC2-luokan kärkeen. Luokan neljä kärkiajajaa mahtuu kahdeksan sekunnin sisään, joten huomisesta on luvassa jännittävä.
Huomenna ajetaan rallin kolme viimeistä erikoiskoetta.

https://www.wrc.com/en/wrc/livetiming/page/4175—-.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic