Latvala murehti sateessa menetettyjä sekunteja: "Tämä on typerää"

Coffs Harbour
17.11.2018, 09:34

Urheilu-uutiset

Sade väritti Australian MM-rallissa toisen ajopäivän päätöstä, mutta Viron Ott Tänak vahvisti asemiaan kauden päättävän rallin kärjessä. Toyotan kaksoisjohdon varmisti Jari-Matti Latvala, mutta hänen eronsa kärkeen kasvoi 21,9 sekuntiin. Latvala menetti asemiaan kahdesti ajetulla 1,27 kilometrin erikoiskokeella.
– Minun osaltani nämä ajat pitäisi vetää yli. Tämä on typerää, kun häviää kymmenen sekuntia alle kahdella kilometrillä. Kun osa ajaa kuivassa kelissä, osa märällä, kuljettajat eivät ole samassa kisassa, Latvala murehti MM-sarjan radiolle.
Kauden päätöskisasta on ajamatta enää kuusi erikoiskoetta. Fordin Sebastien Ogier on kiinni kuudennessa peräkkäisessä maailmanmestaruudessa, sillä MM-sarjaa johtava Ogier ajaa kuudentena.
– Sade teki viimeisestä erikoiskokeesta todella liukkaan, Ogier sanoi MM-sarjan radiolle.
Mestaruudesta Ogierin kanssa kisaava Hyundain ThierryNeuville on kahdeksantena, noin 50 sekunnin päässä Ogierista.
Latvalan takana kolmantena on Uuden-Seelannin Hayden Paddon, jonka ero suomalaiseen on 4,4 sekuntia.
Muista suomalaisista Toyotan Esapekka Lappi on viidentenä 50 sekunnin päässä kärjestä ja Fordin Teemu Suninen yhdeksäntenä lähes kolmen minuutin päässä kärjestä.
– Tuen tallikavereita, jotta voimme varmistaa merkkimestaruuden, Lappi sanoi.
Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli johtaa valmistajien MM-sarjaa ennen Australian rallia. Kun kaikki tallin autot ovat viiden parhaan joukossa, mestaruustaistelu näyttää tallin kannalta hyvältä.
Kilpailu jatkuu lauantain myöhäisillassa Suomen aikaa ja päättyy sunnuntaina aamuyöllä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic