Latvala murehti sateessa menetettyjä sekunteja: "Tämä on typerää"

Helsinki/Coffs Harbour
17.11.2018, 11:09

Urheilu-uutiset

Sade väritti Australian MM-rallissa toisen ajopäivän päätöstä, mutta Viron Ott Tänak vahvisti asemiaan kauden päättävän rallin kärjessä. Toyotan kaksoisjohdon varmisti Jari-Matti Latvala, mutta hänen eronsa kärkeen kasvoi 21,9 sekuntiin. Latvala menetti asemiaan kahdesti ajetulla 1,27 kilometrin erikoiskokeella.
– Minun osaltani nämä ajat pitäisi vetää yli. Tämä on typerää, kun häviää kymmenen sekuntia alle kahdella kilometrillä. Kun osa ajaa kuivassa kelissä, osa märällä, kuljettajat eivät ole samassa kisassa, Latvala murehti MM-sarjan radiolle.
Kauden päätöskisasta on ajamatta enää kuusi erikoiskoetta. Fordin Sebastien Ogier on kiinni kuudennessa peräkkäisessä maailmanmestaruudessa, sillä MM-sarjaa johtava Ogier ajaa kuudentena.
– Sade teki viimeisestä erikoiskokeesta todella liukkaan, Ogier sanoi MM-sarjan radiolle.
Mestaruudesta Ogierin kanssa kisaava Hyundain ThierryNeuville on kahdeksantena, noin 50 sekunnin päässä Ogierista.
Latvalan takana kolmantena on Uuden-Seelannin Hayden Paddon, jonka ero suomalaiseen on 4,4 sekuntia.
Muista suomalaisista Toyotan Esapekka Lappi on viidentenä 50 sekunnin päässä kärjestä ja Fordin Teemu Suninen yhdeksäntenä lähes kolmen minuutin päässä kärjestä.
– Tuen tallikavereita, jotta voimme varmistaa merkkimestaruuden, Lappi sanoi.

”Mestaruus merkitsisi tiimille huimasti”

Toyotan rallitalli on erittäin lähellä valmistajien MM-sarjan voittoa. Tommi Mäkisen johtamalle Toyotan tiimille mestaruus olisi mannaa, sillä rallibisneksessä se on tärkeämpi kuin suurta yleisöä kiinnostava kuljettajien MM-titteli.
– Mestaruus merkitsisi tiimille huimasti. Meillä on paljon työntekijöitä, jotka eivät ole sitä koskaan voittaneet vaikka ovat olleet jo vuosia rallitouhussa mukana. Se olisi iso palkinto kovasta työstä, tunnelmoi Australian rallissa toisena ajava Jari-Matti Latvala.
Tänakilla on vielä ohut sauma maailmanmestaruuteen, mutta se vaatisi Fordin Sebastien Ogierin epäonnea. Ranskalainen nousi lauantaina kuudenneksi ja varmisteli MM-tittelin sinetöivää sijoitusta läpi päivän.
– Tunnen Sebin niin hyvin, että hän varmasti hallitsee tilanteen. Sebastien on voittanut aika monta kertaa aiemmin, Tänak tunnusti.
– Emme voi tehdä mitään muuta kuin voittaa. Siksi on turha ajatella edes koko MM-taistelua.

Latvala koki kovia

Latvala koki lauantain päättäneillä lyhyillä yleisöerikoiskokeilla kovia jouduttuaan rankkasateen kouriin. Aikaa valui hukkaan, ja Hyundai-kuski Hayden Paddon nousi vain 4,4 sekunnin päähän. Voitosta tuurilainen ei kuitenkaan voi ajaa, koska tallimestaruus ja Tänakin tukeminen ovat ykkösprioriteetteja.
– Meillä oli päivällä palaveri tiimin kanssa ja sovittiin, että ei ajeta kilpaa keskenään. Viesti oli, että pitää olla järkevä, Latvala sanoi päivän päätteeksi.
Toyotan vahvaa panosta täydentää Esapekka Lappi viidennellä sijallaan. Neljäntenä oleva Citroenin Mads Östberg on vain 3,8 sekuntia Lapin edellä.
– Teimme tänään sen, mitä meiltä pyydettiin. Jos Jari-Matti ja Ott pääsevät noilla sijoilla maaliin, niin se riittää helposti tallimestaruuteen. Olen kuitenkin tukimiehenä, jos jotain tapahtuu, Lappi summasi.
Ajamatta on kuusi erikoiskoetta. Kilpailu jatkuu lauantain myöhäisillassa Suomen aikaa ja päättyy sunnuntaina aamuyöllä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic