Lounais-Häme

Latvala päätti päivän komeasti - kaksi ek-voittoa ja nousu viidenneksi

Helsinki/Salou
26.10.2018, 19:27

Urheilu-uutiset

Espanjan MM-rallin perjantai oli Jari-Matti Latvalalle vaiheikas. Kakkossijalla ajanut Toyota-kuski putosi kisan neljännellä erikoiskokeella rengasvaurion myötä kärkitouhusta, mutta päivän kolme viimeistä erikoiskoetta toivat pettymyksen jälkeen jälleen hymyä. Latvala voitti päivän kaksi viimeistä ek:ta ja lähtee lauantaihin kokonaiskisan viidentenä.
– Onhan tämä ollut turhauttavaa, mutta tärkeintä on nyt, että olen saanut itseluottamukseni takaisin. Se on hyvä, koska en ole ollut tällaisessa vireessä pitkiin, pitkiin aikoihin, Latvala totesi MM-sarjan liveseurannassa päivän päättäneen 7. ek:n jälkeen.
Latvala kukisti 38,85 kilometrin 7. ek:lla Citroenin Sebastien Loebin ja tallitoverinsa Ott Tänakin 2,9 sekunnilla. Rallilegenda Loeb tekee Kataloniassa taas vaihteeksi yhden MM-visiitin ja on perjantain jälkeen hienosti neljäntenä.
Rallikärjessä ajava Tänak puolestaan on mukana maailmanmestaruustaistossa. Tilanne näyttää virolaiskuljettajan kannalta hyvältä, sillä MM-taiston muut miehet eli Fordin Sebastien Ogier ja Hyundain Thierry Neuville ovat kahden ajopäivän jälkeen mukavasti takana: Ogier seitsemäntenä ja Neuville yhdeksäntenä.
Tänakin johto kisassa toisena olevaan Hyundain Dani Sordoon on 26,8 sekuntia ja kolmantena majailevaan Fordin Elfyn Evansiin 29,7. Loeb on vain 0,5 sekunnin päässä Evansista, Latvalalla puolestaan eroa Loebiin on 7,4 sekuntia ja kärkeen 37,6.
Toyotan Esapekka Lappi on kymmenentenä ja Fordin Teemu Suninen 11:ntenä. Ralli jatkuu huomenna seitsemällä erikoiskokeella.

https://www.wrc.com/en/wrc/livetiming/page/4175—-.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic