Lounais-Häme

Latvala palasi viiden keskeytyksen jälkeen palkintosijalle - Östberg piti Latvalan takanaan, Tänak voitti Suomen MM-rallin

Jyväskylä
29.07.2018, 14:37

Urheilu-uutiset

Jari-Matti Latvalan hurja taistelu Suomen MM-rallin kakkossijasta jäi vähän vajaaksi, mutta Latvala palasi viiden keskeytyksen jälkeen palkintosijalle MM-ralleissa.
– Älytön adrenaliinibuusti. Ajoin niin lujaa kuin ikinä voin, Latvala sanoi Ylen ralliradiolle.
Latvala oli vauhdissa kisan päätöserikoiskokeella, mutta saman teki Norjan Mads Östberg. Norjalainen oli power stage -erikoiskokeella toiseksi nopein 0,2 sekuntia Latvalaa vauhdikkaampana. Hän piti Latvalan rallissa takanaan 2,8 sekunnin erolla.
Keski-Suomen sorateiden ykkönen oli Latvalan Toyota-tallikaveri Ott Tänak. Hän on Suomen MM-rallin toinen virolaisvoittaja, sillä Markko Märtin voitti 15 vuotta sitten.
– Täydellinen viikonloppu. En voi valittaa, talli tuki hienosti, virolaiskatsojien vahvasti kannustama Tänak kommentoi.
Tänak kuorrutti rallivoittonsa ajamalla nopeimman ajan kisan viimeisellä erikoiskokeella.

Suninen auttoi mestaria

Latvalalle palkintosija oli kauden toinen, sillä MM-sarjan avauksessa Monte Carlossa hän oli kolmas.
Suomalaisten kotirallissa Teemu Suninen oli Fordillaan kuudes. Hän joutui ottamaan M-Sportin tallimääräyksellä 20 sekuntia aikasakkoa ennen viimeistä erikoiskoetta, jotta tallikaveri Sebastien Ogier pääsi ohi viidenneksi.
– On se eräänlainen saavutus sekin, että joutuu päästämään Sebin edelleen, Suninen kuittasi.
Tallimääräyksen syy oli selvä. Viisinkertainen maailmanmestari Ogier on MM-pisteissä toisena, kun takana on kahdeksan kisaa 13:sta.
MM-sarjan johdossa jatkaa belgialainen Hyundai-kuljettaja 21 pisteen erolla Ogieriin. Tänak on pisteissä kolmantena, Lappi neljäntenä ja Latvala seitsemäntenä.
Esapekka Lappi keskeytti tämän päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Viime vuonna Lappi voitti MM-kotirallin Toyotalla.
WRC2-luokan voittoon ajoi Skoda-kuljettaja Eerik Pietarinen ennen Hyundain Jari Huttusta. Yleisön huomion vei kuitenkin Kalle Rovanperä, joka taisteli lauantain teknisten murheiden jälkeen päätöspäivänä ek-voitot jokaisella neljällä erikoiskokeella. Rovanperä oli luokan neljäs.
MM-sarja jatkuu 16.-19. elokuuta Saksassa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti