Latvala voittotaistossa Australiassa - Toyotan mestaruusjuna aikataulussa

Helsinki/Coffs Harbour
16.11.2018, 11:17

Urheilu-uutiset

Jari-Matti Latvala oli Toyotan vahvin lenkki Australian MM-rallin avauspäivänä.
Yhden pohja-ajan perjantaina ajanut Latvala pitää hallussaan kolmatta sijaa ennen lauantain erikoiskokeita. Citroenin Mads Östbergillä ja Craig Breenillä on yllättävä kaksoisjohto avauspäivän jälkeen.
Latvalan ero kärkikuljettaja Östbergiin on 8,7 sekuntia. Hyvästä vauhdistaan huolimatta Latvala oli allapäin, sillä hän menetti kakkossijan päivän päättäneellä yleisöerikoiskokeella.
– Ajoimme iltapäivällä kovilla renkailla, sillä suunnitelmana oli säästää pehmeitä renkaita seuraaville päiville. Pätkälle oli ruiskutettu vettä, minkä vuoksi kovilla renkailla ei ollut riittävästi pitoa lähteä pois heinäpaalin kierrosta. Onneksi meillä on sentään hyvä lähtöpaikka lauantaina, Latvala kertoi.
Toyotan muut kuljettajat Ott Tänak ja Esapekka Lappi ovat sijoilla viisi ja kuusi. Lapin auto sammahti hetkeksi vesilammikon ylityksen jälkeen, minkä vuoksi pieksämäkeläinen putosi kärkitaistosta.
– Yritän tulla lauantaina niin kovaa kuin pystyn. Mutta tietenkin tämä turhauttaa, kun taistelee voitosta ja sitten mahdollisuus viedään pois tällä tavalla. Puoli minuuttia on liikaa tässä pelissä, Lappi surkutteli.

Ford paransi Ogierin asemia

Toyotalla oli ennen kilpailua 12 pisteen etumatka Hyundaihin valmistajien MM-sarjassa. Toyotan mestaruusmahdollisuudet paranivat entisestään perjantaina, sillä Hyundai-kuljettajista Andreas Mikkelsen keskeytti kolmannella erikoiskokeella ja Thierry Neuville valahti kymmenenneksi yli minuutin päähän kärjestä rengasrikon vuoksi.
MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Neuvilleen johtava Sebastien Ogier kärsi ensimmäisestä lähtöpaikastaan avauspäivänä. Sen vuoksi Fordin M-Sport-tiimi otti jälleen kovat konstit käyttöön: Elfyn Evans ja Teemu Suninen pudotettiin tallimääräyksillä Ogierin taakse, jotta tallin ykköstähti saisi paremman lähtöpaikan lauantaille.
– Nämä asiat kuuluvat tähän peliin. Minun pitää noudattaa määräyksiä, yhdeksäntenä oleva Suninen sanoi.
Ogier jatkaa kisaa seitsemäntenä 38 sekunnin päässä kärjestä.
Australian MM-rallin toinen ajopäivä käynnistyy myöhään perjantai-iltana Suomen aikaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic