Lounais-Häme

Latvalan ajovirhe kostautui - romahti Espanjan MM-rallissa johtopaikalta kahdeksanneksi

Helsinki/Salou
28.10.2018, 15:01

Urheilu-uutiset

Espanjan MM-ralli päättyi suomalaisesta näkökulmasta suureen pettymykseen. Toyotan Esapekka Lapin seitsemäs ja varsinkin hänen tallikaverinsa Jari-Matti Latvalan kahdeksas sija olivat kaukana toivotusta.
Kilpailun voitti Citroenin kokenut mestarikuljettaja Sebastien Loeb. Hän kukisti MM-sarjan johtoon nousseen Fordin Sebastien Ogierin 2,9 sekunnilla. Kolmasoli Fordin brittikuljettaja Elfyn Evans.
Päätöspäivään johtopaikalta lähtenyt Latvala ajoi viimeistä edellisellä erikoiskokeella kaiteeseen ja romahti toiselta tilalta kuudenneksi. Viimeisellä ek:lla virolaisen tallikaverinsa Ott Tänakin lopputuloksissa edelleen päästänyt Latvala hävisi voittaneelle Loebille lopulta minuutin ja 26 sekuntia.
– Olen pahoillani tiimin puolesta, mutta täytyi hyökätä, jos halusi voittaa. Ei voi mitään, tällaista urheilu joskus on, äärimmäisen pettynyt Latvala sanoi järjestäjien haastattelussa.
Ranskalaiskonkari Loeb, 44, voitti rallin MM-sarjan yhdeksän kertaa peräkkäin vuosina 2004-12. Hän ajoi täyden rallin MM-sarjan viimeksi juuri vuonna 2012. Espanjan MM-rallin eli Katalonian rallin voitto oli Loebille uran 79:s.
Edellisen kerran Loeb kuunteli Ranskan kansallislaulua Marseljeesia MM-voiton merkiksi toukokuussa 2013 Argentiinassa.

Maailmanmestaruus kahden kauppa

Muista suomalaisista Fordin Teemu Suninen oli kauden viimeistä edellisessä MM-kilpailussa 11:s ja WRC2-luokan voittanut Skodan Kalle Rovanperä 12:s.
Kuljettajien MM-sarjan kärjessä Ogier ohitti Katalonian rallissa neljänneksi sijoittuneen belgialaisen Hyundai-kuljettajan Thierry Neuvillen. Ogierin MM-johto on kolme pistettä.
MM-Espanjassa kuudenneksi jäänyt Tänak on kokonaiskilpailussa kolmantena ja Ogieria jo 23 pistettä jäljessä. Tänakin toiveet maailmanmestaruudesta ovat sen varassa, että sekä Ogier että Neuville keskeyttäisi kauden viimeisessä MM-kilpailussa.
Suomalaisista Lappi on MM-pisteissä neljäntenä ja Latvala viidentenä.
MM-sarjan päätöskilpailu ajetaan marraskuun puolivälissä Australiassa.


Korjattu aiempaa uutista klo 14.32: Kolmas oli Fordin Elfyn Evans, ei Hyundain Thierry Neuville.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic