Lounais-Häme Forssa

Lauantai lasten tyyliin – Lapsiperhelauantaissa käärmeitä ja nuoria taiteilijoita

Käyntikortit saivat väriä lasten piirtämistä kuvista ja erikoiset eläinystävät viihdyttivät.
Elena Vaahtera (vasemmalla) teki muotokuvan henkilöstöpäällikkö Esa Sinisalosta ja Mila Happonen kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppaisesta. Vieressä Kemppainen itse kertoilee käyntikorttien piirustusprosessista.

Ruokalassa on ryysistä, kun taikuri Makke näyttää lapsille silmänkääntötemppuja. Forssan Lapsiperhelauantai järjestettiin Feeniksillä nyt yhdeksättä kertaa, melkein aina syyslomaviikolla, kuten nyt.

– Meillä on 18 eri toimijaa järjestämässä tätä, kertoo kaupungin liikuntasihteeri Pauliina Jolanki.

Paikalla oli jälleen monia toimintapisteitä erilaisille ja eri ikäisille lapsille. Ruokalassa toimivat muun muassa UNICEF, musiikkiopisto, liikenneturva ja perheneuvola. Käytävästä löytyivät nuorisotoimi ja SPR:n nallesairaala sekä yläkerrasta erikoisten eläinten näyttely.

Lapsiperhepäivässä sai myös toteuttaa itseään yhteisötaiteen voimin.

 

Paikalla julkistettiin myös kaupungin johtoryhmän jäsenten uudet käyntikortit. Niihin on taiteiltu kuvataidekoulun 4–9-vuotiaiden oppilaiden tekemät muotokuvat.

– Kuvataidekoulu keksi alun perin ajatuksen kaupungin johtoryhmän jäsenten haastamisesta malleiksi. Muotokuvista tuli niin hienoja, että ne lisättiin heidän käyntikortteihinsa, kertoo kasvatus- ja opetuspäällikkö Tiina Kemppainen.

Muotokuvista valittiin mieleisimmät ja taiteilijat kukitettiin Lapsiperhepäivässä. Ideassa oli myös toinen tarkoitus.

– Tuomme Forssaa tutuksi lapsille, ja toisaalta myös lasten ääntä kuuluville päättäjille ja ihan kaikille. Eli lapset näkyviin, Kemppainen tokaisee.

Sivistystoimenjohtaja Jarmo Pynnönen kehuu ideaa muotokuvakäyntikorteista loistavaksi.

– Minusta idea viestittää, että Forssa on lasten kaupunki. Ne antavat myös inhimillisen säväyksen muuten niin virallisiin kortteihin, Pynnönen miettii.

– Mallina istuessa tuli jutusteltua lasten kanssa kaikkea mukavaa. Se oli kiva lisä työpäivään.

 

Lue lisää aiheesta: ”Päättäjät ja virkamiehet lasten silmin”

 

Yksi kohokohdista tapahtumassa oli luikertelevaa sorttia. Forssalaiset matelijaharrastajat Anniina Leino ja Jonna Friman ovat jo monta vuotta tuoneet lemmikkejään lastentapahtumiin näytille.

– Pötkö on rauhallinen ja kiltti. Se ei pure eikä ole myrkyllinen, mutta voi puristaa, Leino kertoo.

”Pötkö” on pikkuinen Kenian hiekkaboa, jota lapset saavat varovasti silitellä. Se pötköttelee rauhassa Leinon käsivarsilla ja näyttää jopa nauttivan kaikesta saamastaan huomiosta.

– Nämä ovat tällaisia hiljaisia, helppoja ja hajuttomia lemmikkejä. Vähän vaativat perehtymistä alkuun, että terraarioon saa oikeat olosuhteet.

Mukana ovat mm. myös kiltti, mutta meneväinen viljakäärme Nymeria ja kuningasboa Santtu.

– Lasten reaktiot näihin vähän vaihtelevat. Toiset ovat heti mielenkiintoisina silittelemässä ja katselemassa, toiset ovat enemmän varuillaan, Leino kertoo. FL

Seitsemänvuotias Kenian hiekkaboa Pötkö voi elää jopa kaksikymmentävuotiaaksi. Se syö noin kerran kahdessa viikossa pienen hiiren ja pärjää sillä hyvin.

Uusimmat

Näkoislehti

7.8.2020

Fingerpori

comic