Lounais-Häme Forssan seutu

Lauantaina vietetään leikkipäivää – Ainakin Jokioisilla ja Urjalassa tapahtumia

Kuva: Tapio Tuomela
Kuva: Tapio Tuomela

Tulevana lauantaina eli 11. toukokuuta vietetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton leikkipäivää.

Leikkipäivän tarkoituksena on saada perheet viettämään yhteistä aikaa kiireettömästi.

Ainakin tämän hetken sääennusteen mukaan Forssan seudulla pitäisi olla lauantaina poutapäivä ja 15 astetta lämmintä, joten leikkipäivää voi siirtyä viettämään koko perheen voimin ulos.

Leikkipäivän juuret perustuvat Lapsen oikeuksien sopimukseen, jonka mukaan lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, hänen ikänsä mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan sekä vapaaseen osallistumiseen kulttuurielämään ja taiteisiin. Leikkipäivän tarkoituksena on antaa hengähdystauko suorittamista ja tehokkuutta ihannoivasta yhteiskunnasta.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtavan asiantuntijan Esa Iivosen mukaan suorituskeskeisyys on tunkeutunut myös lasten vapaa-aikaan. Vapaa-aika täyttyy tarkasti ohjelmoidulla suoritus- tai kilpailulähtöisellä toiminnalla. Niin taide- kuin liikuntaharrastuksissa on usein tarjolla vain on/off-vaihtoehtoja. Joko harrastetaan täysillä suorituskeskeisesti tai sitten ei harrasteta lainkaan.

Leikkipäivä kannustaa perheitä huomaamaan, että rennosti leikkien lapsi voi opetella uusia taitoja ilman epäonnistumisen pelkoa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton seutumme paikallisosastot järjestävät kaikille avoimia leikkipäiviä ainakin Jokioisilla ja Urjalassa. Somerolla vietetään leikkipäivää vasta torstaina 30. toukokuuta.

Jokioisilla järjestetään leikkipäivän puistotreffit tulevana lauantaina Karhupuistossa kello 10–12. MLL tarjoaa mehut ja kahvit, mutta muuten leikki on vapaamuotoista.

Urjalankylän koulumaassa järjestetään leikkipäivä koko perheelle kello 10–12.

Someron leikkipäivässä paikalliset MLL:n leikkipuiston tulevat ohjaavat leikittävät lapsia ja perheitä. Myynnissä on makkaraa ja kahviotuotteita. Tarkempi ohjelma tarkentuu lähempänä ajankohtaa. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic