Lounais-Häme Urjala

Laukeelan päiväkodille piirustukset Urjalassa – Leikkipiha rakennetaan kokonaan uusiksi

Muutos- ja korjaustöiden on tarkoitus alkaa tänä vuonna loppukesästä tai alkusyksystä.
Laukeelan päiväkodin tiloja laajennetaan ja saneerataan Urjalassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Laukeelan päiväkodin tiloja laajennetaan ja saneerataan Urjalassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Urjalan kunnanhallitus hyväksyi Laukeelan päiväkodin pääpiirustukset. Laukeelan päiväkoti toimii rivitalorakennuksessa, jota aiotaan saneerata ja jonka kaikki tilat on tarkoitus ottaa päiväkodin käyttöön.

Hankkeen suunnittelun aikana suunnitteluryhmä oli päättänyt, että myös noin vuosikymmen sitten peruskorjatusta rakennuksen länsiosasta tehdään kuitenkin sisäilmasto- ja kosteustekninen kuntotutkimus. Tämä tutkimus on vielä kesken, ja sen vaikutuksia kustannuksiin ei voida vielä arvioida.

Urjalan kunnan tekninen johtaja Kimmo Virta kertoo, että hankkeen kustannuksiksi on arvioitu tässä vaiheessa 1,5–1,6 miljoonaa euroa. Kustannuksia on kasvattanut alkuperäisestä arviosta se, että rakennusta jatketaan, jotta saadaan tilat ilmanvaihtolaitteille.

– Iv-laitetilan lisäksi kustannukset ovat nousseet myös siksi, että ilmanvaihdossa on huomioitu myös jäähdytys. Leikkipiha tullaan rakentamaan kokonaan uusiksi ja samalla parannetaan myös leikkipihan pintavesien poisjohtamista. Tarkentunut suunnittelu on tarkentanut myös kustannuksia, ja hankkeen kustannusarvio tarkentuu edelleen, Virta sanoo.

Virta kertoo, että muutos- ja korjaustöiden on tarkoitus alkaa tänä vuonna loppukesästä tai alkusyksystä. Töiden on arvioitu valmistuvan vuodenvaihteessa 2021–2022. Kunta on vuokrannut Laukeelan päiväkodin muutos- ja korjaustöiden ajaksi väistötilat vanhasta vanhainkotirakennuksesta, jonka omistaa Attendo oy. FL

Lue lisää: Laukeelan päiväkoti muuttaa remontin ajaksi vanhainkotiin.

 

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic