Lounais-Häme Urjala

Laukeelan päiväkodin remontti alkaa syyskuussa – Jatkossa kaikki 1200 neliötä ovat lasten valtakuntaa

Rivitalo on jatkossa kokonaan Laukeelan päiväkodin käytössä. Saneerattavaa tilaa on lähes 600 neliötä. Valmista pitäisi olla 2021 loppuun mennessä.
Laukeelan päiväkoti tyhjeni lapsista heinäkuun lopulla. Saneerauksen valmistuttua rivitalon kaikki lähes 1200 neliötä ovat päiväkotikäytössä. Kuva: Tapio Tuomela
Laukeelan päiväkoti tyhjeni lapsista heinäkuun lopulla. Saneerauksen valmistuttua rivitalon kaikki lähes 1200 neliötä ovat päiväkotikäytössä. Kuva: Tapio Tuomela

Laukeelan päiväkodin saneeraustyöt pääsevät pian vauhtiin. Kunnanhallitus valitsi urakoitsijat maanantaina, joten puumerkit saadaan papereihin valitusajan umpeuduttua vielä elokuun aikana.

– Syyskuussa aloitetaan ja tavoite on, että valmista on vuoden 2021 loppuun mennessä. Kolme huoneistoa eli 586 neliötä muutetaan hankkeen myötä nyt päiväkotitiloiksi. Kaksi näistä huoneistoista on toiminut jo väliaikaisina päiväkotitiloina, Urjalan tekninen johtaja Kimmo Virta selvittää.

Rivitalo on ollut osin kunnan päiväkotina vuodesta 2010, jolloin tarkoitukseen remontoitiin 593 neliötä. Jatkossa kaikki 1179 neliötä ovat päiväkotikäytössä.

Tiloihin sijoittuu neljä 24 lapsen ja yksi 12 lapsen ryhmä. Tulevaisuuden arviointi lapsimäärien ja ryhmäkokojen suhteen on haaste, joten myös tilojen muunneltavuus on tärkeä seikka.

Vain kantavat seinät rajoittavat tilaratkaisuja

Saneeraus on suunniteltu päivähoidon toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kimmo Virran mukaan rivitalo taipuu hyvin päiväkodin toimintaan, sillä kantavat seinät ovat ainoa pohjasuunnittelua rajoittava tekijä.

Ennen kuin lapset palaavat Virkatien 4:ssä sijaitsevaan päiväkotiin, tilat käyvät läpi perinpohjaisen remontin.

– Kaikki lattiat piikataan pois, seinät avataan ja rungon alaosat kengitetään. Lattialämmitys rakennetaan ja eristykset uusitaan, Virta kertoo.

Myös päiväkodin leikkipiha uusitaan täysin. Urakkatarjousten perusteella hankkeen hintalappu asettuu 1,7–2 miljoonan euron haarukkaan. Lisäkustannuksia voi kuitenkin tulla.

– Myös vuonna 2010 remontoiduille tiloille on tehty tarkempi kuntokartoitus. Raporttia odotellaan ja tuloksia analysoidaan syksyn aikana.

Lapset väistötiloihin jo heinäkuussa

Lapset siirtyivät väistötiloihin jo heinäkuun viimeisellä viikolla, joten muuttorumba ei urakan aloitusta jarruta. Evakkoajan päiväkotina toimii Attendolta vuokrattu vanha vanhainkotikiinteistö, jonka kunta myi vuonna 2016. Tiloissa ei tarvittu isoja muutoksia, mutta ulkoilupihan rakentaminen teetti työtä.

Päiväkodin pääurakoitsijaksi ja pihaurakan tekijäksi kunnanhallitus valitsi HHT-Rakennus oy:n. Ilmanvaihtourakan hoitaa IV-Pelti Luuri oy, putkityöt Akaan Putki oy ja sähköurakan Asennustyö Pärssinen.

Vähäinen tarjousmäärä oli Kimmo Virralle urakan kokoon nähden yllätys. Vain pääurakoitsijaksi haki useampi kuin yksi yritys.

– Onko hankkeita sitten niin paljon käynnissä? Sähköurakkaa ei määräaikaan mennessä hakenut kukaan. Hankintalain mukainen neuvottelu käytiin kolmen yrityksen kanssa ja kaikki jättivät myös tarjouksensa. FL

https://www.forssanlehti.fi/lounais-hame/laukeelan-paivakodille-piirustukset-urjalassa-leikkipiha-rakennetaan-kokonaan-uusiksi-646751

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic