Lounais-Häme Urjala

Laukeelan päiväkoti muuttaa remontin ajaksi vanhainkotiin – Urjala vuokraa tilat Attendolta

Urjala vuokraa peruskorjattavalle Laukeelan päiväkodille väistötilat Attendolta.
Laukeelan päiväkodin saneerauksen on tarkoitus alkaa tulevana kesänä. Töiden on arvioitu kestävän noin puolitoista vuotta. Kuva: Tapio Tuomela
Laukeelan päiväkodin saneerauksen on tarkoitus alkaa tulevana kesänä. Töiden on arvioitu kestävän noin puolitoista vuotta. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalan kunta vuokraa Laukeelan päiväkodille peruskorjauksen ajaksi väistötilat entisestä vanhainkodista.

Kunnanhallitus hyväksyi vanhainkotirakennuksen väliaikaista päiväkotikäyttöä koskevan vuokrasopimuksen tilat omistavan Attendo oy:n kanssa.

Vuokra-aika alkaa 1.6.2020 ja loppuu 31.12.2021, minkä jälkeen vuokrasopimusta on mahdollista jatkaa entisin ehdoin.

Vuokraus koskee vain osaa vanhainkotirakennuksen tiloista sekä pysäköinti- ja piha-aluetta. Vuokrattavat sisätilat sijaitsevat kahdessa kerroksessa, ja niiden pinta-ala on noin 1 100 neliötä.

Vuokra on suuruudeltaan 4 500 euroa kuukaudessa. Lisäksi vuokralainen vastaa koko rakennuksen käyttökuluista, kiinteistöverosta ja vakuutuksesta.

Laukeelan päiväkotirakennus on alun perin ollut asuinkäytössä, ja sen länsipääty on muutettu päiväkotikäyttöön vuonna 2010. Saneerauksessa loputkin tilat on tarkoitus muuttaa päiväkodille sopiviksi.

Muutostöiden toteuttaminen vaatii, että päiväkotitoiminta siirretään töiden ajaksi muualle.

Tekninen lautakunta selvitti erilaisia vaihtoehtoja väistötiloiksi. Siirrettävän päiväkodin hankinta osoittautui kokonaishinnaltaan kalliiksi, koska vuokra-aika on lyhyt. Myöskään liiketilojen vuokraaminen ei tule kyseeseen, koska tilojen tulee olla yhtenäiset.

Kunnanhallitus käsitteli tilojen vuokrausta myös edellisessä kokouksessaan tammikuussa, jolloin asia jäi pöydälle.

Tuolloin suunnitelmissa oli, että vanhainkotirakennuksesta olisi voitu vuokrata väliaikaiset toimitilat myös Urjalan palvelualueen kotihoitoyksikölle.

Kokouksen jälkeen käytyjen keskustelujen myötä suunnitelmasta on luovuttu, ja asiaan palataan tarvittaessa myöhemmin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic