Lounais-Häme

Laulaminen on suurin stressin lievittäjä

-Jos tavoittelee täydellisyyttä, se saattaa tukahduttaa luovuuden. Luovuus on siis periksi antamista, sanoo forssalainen lauluntekijä ja artisti Sini Eloranta.

Hän lisää, että on suuri klisee väittää luovuuden lähtevän kurjuudesta.

-Pitää kääntää pahat asiat hyviksi. Luovuus on tapa luovia masennuksesta. Olen herkkä kuuntelemaan ja tarkkailemaan, välillä eteen tulee ikäviäkin asioita.

Musiikkia Eloranta tekee itselleen. Laulut ovat hänelle henkilökohtaisia. Hän on opetellut rakentamaan sanat sopimaan tunnetilaan. Laulujen aiheita syntyy mistä tahansa. Raha ei ole niin mielenkiintoinen aihe, mutta luonto ja rakkaus ovat. Eloranta ei ajattele, että jokin asia ei inspiroisi häntä.

-Oma mielikuvitus on paras työkalu. Välillä käyn aika pimeissäkin paikoissa, syntyperäinen forssalainen kertoo.

Kitaristi Juha Kreivi, basisti Anssi Pohjola ja Eloranta ovat soittaneet yhdessä Delia St. Claire I -nimisellä kokoonpanolla vierailevien soittajien kera vuoden verran. Takana on runsaasti keikkoja, netissä on kuunneltavissa ep-levy livetaltioinnista ja omaa musiikkia on koossa keikkasetin verran, mutta silti Eloranta kokee, ettei bändi ole päässyt vielä kunnolla vauhtiin.

-Olen ylpeä siitä, että meillä omaa tuotantoa setin verran. Tarkoitus on julkaista kesäisempi ep-levy. Sitten vasta tämä pyörii kunnolla, kun antaa itselleen luvan tehdä mitä haluaa. Olen itse jarruttanut sitä.

Syy siihen on hyvin henkilökohtainen. Kun menee julkisesti lavalle esiintymään, antaa ison palan itsestään yleisölle. Ennen ensimmäisiä esiintymisiään Eloranta voi monen muun artistin tavoin pahoin, kärsi siis ramppikuumeesta.

-Laulaminen on minulle suurin stressin lievittäjä. Jos siitä tulee stressin aiheuttaja, siinä on iso ristiriita.

Elorannalla on erilaisia tapoja lievittää stressiä. Punaviini on yksi, valokuvaaminen toinen. Maailman tärkeimmällä asialla eli perheellä ja ystävillä on tärkeä rooli. Hän tekee katutaidetta katuliiduilla ja harrastaa partiota. Yksi hieman oudompikin tapa löytyy.

-Käyn keinumassa koulujen pihoilla ja kuuntelen samalla hevimusiikkia. En käy kouluaikana, valvontakamerat ovat jo tottuneet minuun.

Delia St. Claire I soittaa musiikkia, jota on vaikea kategorisoida. Eikä Eloranta sitä haluakaan. Fanejaan mikään yhtye ei voi valita, eikä Eloranta sitäkään halua tehdä. He soittavat mitä erilaisimmissa tapahtumissa ikähaitariltaan erittäin laajalle yleisölle. Eloranta on isänsä puolelta ranskalainen ja hän tekee lauluja ranskaksi, toki myös suomeksi ja englanniksi.

-Ranskaksi laulaminen on romanttisempaa ja iäkkäämmät tykkäävät. Isä on eläkkeellä oleva lastentarhanopettaja, nykyinen katutaiteilija ja suurin fanimme. Haluaisimme päästä soittamaan Ranskaan. Ei mihinkään isoille lavoille, mutta johonkin pieneen pubiin tai vaikka tapahtumaan, joita Ranskassa riittää.

Tori soimaan -tapahtuma käynnistyy tänään Forssan torilla. Delia St. Claire I esiintyy ensi viikon lauantaina.

 

Tangoyhtye Desirèè aloittaa
Tori soimaan -tapahtumat alkavat tänään. Sen tavoitteena on edelleen elävöittää Forssan torialuetta ja hyödyntää Forssa-paviljonkia.7.5.10.00 Tangoyhtye Desirèè11.00 Trubaduuri Hans G12.00 Tarja Söyring os Aro14.59.30 Yhteislaulua, Kalervo & kumppanit laulattavat10.45 Torin avaus (Kaisa Lepola) Vuoden 2016 torineuvoksen nimeäminen11.00 Kati Kaasalainen ja Kalle Lepola11.45 Kyläsepän teatteri esittäytyy12.15 Delia St.Claire I21.5VII Forssa Unplugged Yhtiönpuistossa28.5Forssa eläväksi ja kauniiksi yhdistyksen Forssa-päivä torilla4.6 Pumpulienkelitapahtuma10.30 Torvisoittokunta11.00 Sini Eloranta ja Juha Kreivi11.30 Vuke Vuorenmaa ja Anssi Pohjola12.00 Auringonnousu11.610.00 Tarja ja Ilpo Mäkelä11.00 Trubaduuri Hans G12.00 Tara Söyring os Aro18.610.00 Tangoyhtye Desirèè11.00 Atte´s Hipp

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic