Lounais-Häme

"Laulu avartaa mieltä ja sydäntä" - yhteislaulutilaisuudet vetävät väkeä Forssassa

Viisikymmenpäinen väki laulaa hotelli Koskenniskan tanssiravintolassa siitä, miten heili löytyi Karjalasta. Aurinko paistaa kirkkaasti verhojen välistä. Ilmeisesti pilvet rakoilevat, kun Forssassa lauletaan.

Yhteislaulutilaisuuden esilaulajana toimiva Kalervo Kankaanpää kertoo, että seuraavaksi lauletaan Satumaa.

-Vieläkö sinne joku kaipaa, kysyy yhteislauluun osallistuva herrasmies.

-Aina sinne kai joku kaipaa, aavan meren – vai oliko se aidan tuolle puolen. Siinähän kasvaa se orapihlaja-aita välissä, Kankaanpää vitsailee ja naurattaa yleisöä.

Laulajan mukaan Unto Monosen ykköstango kajautetaan ilmoille jokaisessa yhteislaulutilaisuudessa. Sama koskee seuraavina vuorossa olevia ikisuosikkeja, Pyynikki-valssia, Pikkusyntistä ja Väliaikaista.

 

Kulttuuriyhdistys Kuvion, Forssan kaupungin ja muutaman yhdistyksen järjestämät yhteislaulutilaisuudet ovat olleet suosittuja tapahtumia. Tilaisuuksia on tähän mennessä järjestetty Ystävänkammarissa, Tyykihovin ja Heikanrinteen palvelukeskuksissa sekä Koskenniskassa. Järjestäjien tavoitteena on laulattaa yleisöä yhteensä kolme tai neljä kertaa kussakin paikassa kevään aikana.

Tilaisuuksien puuhanaisena toimiva Ritva Vastamäki kertoo, että tilaisuudet ovat olleet tähän mennessä todella suosittuja. Eniten väkeä oli vuoden toisessa tilaisuudessa Tyykihovissa, kun paikalle saapui peräti 140 laulajaa.

Vastamäen mukaan hän sai ajatuksen yhteislaulutilaisuudesta osallistuttuaan viime kesänä vastaavaan tapahtumaan Forssan torilla. Mukaan saatiin kaupunki, Kulttuuriyhdistys Kuvio ja paikallisia yhdistyksiä.

-Nuorille on aika paljon tapahtumia, mutta ikäihmisille ei niinkään. Meidän tapahtumissamme osallistujien ikähaarukka on ollut 55–98 vuotta. Tavoitteenamme on järjestää vastaavia tapahtumia jälleen ensi syksynä, Vastamäki sanoo.

 

Ritva Häivälä-Hellsten ja Erkki Hellsten saapuivat tiistaina Koskenniskaan laulamaan.

-Olemme lauluihmisiä. Mieheni laulaa Koijärven talkookuorossa ja minä Koijärven kirkkokuorossa, Häivälä-Hellsten kertoo.

Pariskunnan mukaan lauluprojekti on tervetullut lisä tapahtumakirjoon. Enemmänkin vastaavia tapahtumia voisi heidän mielestään järjestää.

-Laulu on ihmiselle hyväksi. Se avartaa mieltä ja sydäntä.

Kevään yhteislaulutilaisuuksiin on vapaa pääsy, mutta kahvitarjoiluista peritään pieni maksu. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti