Lounais-Häme

Lautakuntien väheneminen huolestuttaa Jokioisilla

Jokioisten kunnanvaltuuston kokouksessa vain yksi kohta asialistalla kirvoitti valtuutettujen kielenkannat. Valtuusto hyväksyi esityksen lautakuntien vähentämisestä, mutta ei kritiikittä.

Keskustelun aloitti Pauli Myllyoja (vas.), joka kertoi saaneensa palautetta siitä, ettei demokratiaa pitäisi kunnallisessa päätöksenteossa kaventaa.

-Lautakuntien ja muiden kautta ihmisiä pidetään mukana kunnallisessa toiminnassa, Myllyoja huomautti.

Martti Esala (kok.) piti luottamushenkilöorganisaation pienentämistä perusteltuna.

-Kuntien tehtävät vähenevät maakuntauudistuksen myötä entisestään. Kuntademokratiaa on sitä paitsi paljon muukin kuin kahvin juominen lautakunnissa. Kuntalaisten mahdollisuuksia osallistua päätöksentekoon pitäisi parantaa esimerkiksi sähköisten järjestelmien avulla.

Esala muistutti, että kun valtuustosalissa paikalla on 27 ihmistä, on kuntalaisia 5500.

Mira Kulmala-Sjöman (ps.) halusi tietää, miksi kunnanhallitus päätti palauttaa henkilöstölautakunnan omaksi hallintoelimeksi, vaikka sen tehtävät oli tarkoitus siirtää kunnanhallitukselle.

-Henkilöstöasiat koettiin niin tärkeiksi, että ne tarvitsevat oman lautakunnan, kunnanjohtaja Jarmo Määttä selitti.

Vihreiden Leena Puura toi asiaan liittyen terveisiä ympäristölautakunnasta, joka uuden päätöksen mukaan lakkaa ja sen asiat siirtyvät tekniselle lautakunnalle.

-Ympäristölautakunnassa nähtiin, että ongelmatilanteita voi aiheutua, jos tekninen lautakunta on myös lupaviranomainen. Yksi mahdollisuus olisi, että jäisi pieni lupalautakunta ympäristöasioille, ja siihen voisi yhdistää myös tieasiat.

Puura totesi lopullisen linjauksen jäävän uudelle valittavalle valtuustolle.

Muut kunnanvaltuuston asioista käsittelivät suurilta osin valtuustoaloitteita. Jokioisten SDP:n toissavuonna tekemä aloite osaomistusrivitalotuotannon jatkamisesta todettiin loppuun käsitellyksi. Osaomistusasuntojen kysyntä ei ole riittänyt hankkeen käynnistämiseen, vaan jatkossa harkitaan mahdollisen uuden vuokrarivitalon rakentamista.

Niin ikään SDP:n aloite kunnan infotauluista todettiin loppuun käsitellyksi. Infotaulut tullaan sijoittamaan kevään tai alkukesän aikana valtateiden 2 ja 10 varsille.

Kolmaskin SDP:n aloite tuli käsiteltyä loppuun, kun valtuusto hyväksyi, että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi kunta tuplaa Jokioisten Sotaveteraaneille ja Sotainvalidien Veljesliiton Jokioisten osastolle maksamansa avustukset.

SDP:n valtuustoryhmä jätti kokouksen lopuksi myös uuden aloitteen, jossa esitetään matonpesupaikan peruskorjaamista. Aloitteen mukaan korkeusero mattojen pesu- ja kuivauspaikkojen välillä tulee tasata. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti