Lounais-Häme

Lava laittautuu kesään

Hyrsynkulman lavaa valmistellaan kesää varten talkootöinä. Uutta ilmettä lavalle tuo tänä kesänä lavan viereen rakennettava grillikatos sekä vanhojen rakennusten kunnostustoimet. Talkoiden ja talkoolaisten organisoinnista huolehtii Hyrsynseudun kyläyhdistys ry.

-Olemme siinä vaiheessa, että seinien moduulirakenteet on tarkoitus saada tänään valmiiksi. Tämän jälkeen on vuorossa kattotuolien asennus, yhdistyksen puheenjohtaja Elisa Tyynysniemi selostaa työn etenemistä paikan päällä.

Varsinaisena työnjohtajana talkoissa häärii yhdistyksen varapuheenjohtaja Jyrki Järvinen.

Lisäapuja on saatu paikallisyrityksiltä. Puutavaraa talkoisiin on toimittanut Ypäjän puutuote oy, ja grillikatoksen perustan on kaivanut MS-kaivuu. Yhteistyö järjestyi Tyynysniemen mukaan vaivattomasti ja lähes pyytämättä.

-MS-kaivuun [toimitusjohtaja] Markku Salmi on ollut muutenkin mukana, leikannut ruohoa ja auttanut ojankaivuissa. Siinä on todellista talkoohenkeä, hän kehuu.

Kesäkausi lavalla käynnistetään laulaja Anneli Mattilan tahdittamilla juhannustansseilla 21.6. Aiempina kesinä lavalla on nähty koulunäytelmiä ja järjestetty paikallisen urheiluseura Sisun kunniaksi nimetyt Sisumiäs-kisat. Heinäkuuksi on valmisteilla uusi tanssinäytelmä, mutta muuten toimintaa on maltillisemmin tänä kesänä. Näin halutaan Tyynysniemen mukaan säästää henkisiä resursseja.

-Teimme tästä päätöksen yhdistyksen hallituksessa. Nyt, kun väkeä on vähän, niin emme halua tehdä toiminnasta pakkopullaa. Pidetään intoa yllä siten, että ei tarvitse jatkuvasti tehdä jotain, hän perustelee.

Kunnostustoimintaa ja investointeja lavalle on tehty, koska toiveissa on toiminnan jatkuminen pitkälle tulevaisuuteen. Isompia talkootöitä kesällä tullaan tekemään ajan niin salliessa.

-Kun kesä on lyhyt ja ihmiset ovat lomallakin, niin aikaa ei riitä kaikkeen, Tyynysniemi toteaa.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic