Leffa-arvio: Ajaton klassikko

Pikku naisia (USA, 2019). ★★★★ Ohjaus: Greta Gerwig. Pääosissa: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet. -S-, kesto: 135 min. Bio-Kaari & Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Neljä sisarusta katsoo pystypäin tulevaisuuteen. Kuva: Wilson Webb
Neljä sisarusta katsoo pystypäin tulevaisuuteen. Kuva: Wilson Webb

1860-luvulla Marchin neljä tytärtä etsii paikkaansa maailmassa.

Greta Gerwigin ohjaama ja sovittama, kuuden Oscarin ehdokas (paras elokuva, musiikki, naissivuosa, sovitettu käsikirjoitus, naispääosa ja puvustus) Pikku naisia on äärimmäisen kaunis, harkittu ja taitavasti kronologialla leikkivä elokuva.

Täynnä uskottavia henkilöhahmoja ja taitavia näyttelijöitä esittämässä niitä. Vaikka tarina onkin tuttu, jonka varmasti 90 prosenttia katsojista on joko lukenut tai nähnyt aiemminkin, Gerwig osaa annostella draaman, komedian ja traagisetkin hetken liki täydelliseen tasapainoon, kuljettaen katsojaa tunnetilasta toiseen ammattilaisen varmuudella.

Jokainen rooli on täytetty juuri oikein, Marchin tytöistä Saoirse Ronan ja Florence Pugh ovat vielä Oscar-ehdokkainakin töistään.

Timothée Chalamet Lauriena koskettavan aito, Chris Cooper tämän isoisänä erinomainen, kuten myös Laura Dern Marmee-äitinä.

Tärkeissä osissa ovat myös aina varma Meryl Streep kipinöivänä March-tätinä, Tracy Letts kustantaja Dashwoodina sekä Jayne Houdyshell taloudenhoitaja Hannahina.

Ajattomista klassikoista saa ja voi aina tehdä uusia sovituksia, jos tekijät vain ovat tarpeeksi tietoisia siitä, mitä tekevät ja taitavia toteuttamaan visionsa.

Sellaisia tekijöitä kuin esimerkiksi Greta Gerwig.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti