Leffa-arvio: Haukun väärti

Corgi – Kuningattaren koiranpentu (Belgia, 2019). ★ Ohjaus: Vincent Kesteloot, Ben Stassen. Suomenkieliset äänet: Henri Piispanen, Maria Ylipää. K-7, kesto: 88 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Priima piski päätyy pois Buckinhamin palatsista palatakseen pikimmiten päänäyttämölle.
Priima piski päätyy pois Buckinhamin palatsista palatakseen pikimmiten päänäyttämölle.

Brittihovin ykköskoira Rex joutuu pahan juonen kohteeksi ja päätyy kaduille.

Korkealle tähdätyistä, mutta lopputulemiltaan vaatimattomista Sammyn suuri seikkailu -digipiirretyistä tuttu belgialaiskaksikko Ben Stassen ja Vincent Kesteloot jaksavat yrittää läpilyöntiä animaatiomarkkinoille.

Tällä kertaa pääosassa on brittihovissa majaansa pitävä koiranpentu, jonka myötä tekijät pääsevät tekemään jo nyt vanhentunutta ja noloa pilaa myös todellisista henkilöistä, kuten kuningatar Elizabeth II:sta ja Donald Trumpista.

Yrityksen puutteesta Stassenia ja Kestelootia ei voi syyttää, sillä parivaljakko on jatkanut valitsemallaan tiellä jo parikymmentä vuotta. Liekö syy sitten budjettien ainainen pienuus vai ammattitaidon puute, mutta lopputulos on aina yhtä tasapaksu ja keskinkertainen.

TV:n lauantaiaamujen europiirrettyjä tekniseltä jäljeltään muistuttava ja varsinkin ihmishahmoiltaan kömpelösti karrikoitu Corgi ei millään lailla erotu massasta, joita eri formaatit tuputtavat pilttien iloksi.

Pikkuväelle on varattuna runsaasti törmäilyä ja kompasteluja, kun taas aikuiskatsojalle suunnatut heitot jäävät joko tyystin laimeiksi tai menevät kokonaan ohi.

Kotimaiseen käännökseen on toki satsattu, sillä studioon on saatu pitkä lista tekijänimiä, kuten Henri Piispanen (Rex), Pete Parkkonen (Jack), Maria Ylipää (Wanda), Tommi Korpela (Tyson), Leena Uotila (kuningatar) ja Jukka Puotila (Trump).

Tosin sekään ei poista pettymyksen tunnetta lopputulosta katsellessa. Mitäänsanomaton europiirretty, jonka oikea julkaisukanava ei välttämättä ole elokuvateatteri.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti