Lounais-Häme

Leffa-arvio: Huiskat heilumaan

Tähtitytöt - Poms (USA, 2019). ★★ Ohjaus: Zara Hayes. Pääosissa: Diane Keaton, Jacki Weaver. -S-, kesto: 91 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Martha (Diane Keaton) kavereineen hinkuu huutosakkiin. Kuva: KYLEBONOKAPLAN
Martha (Diane Keaton) kavereineen hinkuu huutosakkiin. Kuva: KYLEBONOKAPLAN

Perheetön ja syöpää sairastava Martha muuttaa eläkeläiskommuuniin tekemään kuolemaa, mutta päätyy sinnikkään naapurinsa Sherylin patistamana perustamaan seniorien cheerleader-ryhmän.

Zara Hayesin esikoisenaan ohjaama Tähtitytöt on urheilukomedioiden kaapun kiedottu tarina, josta piti ensin tulla dokumentti todellisesta joukkueesta.

Niin olisi ollut varmasti parempikin, sillä nyt lopputulos on diabeetikoilta ylimääräistä insuliiniannosta vaativan siirappinen ja poruttamaan pakottava hömpätys.

Ihka jokainen urheiluleffaklisee, treenimontaasit mukaan lukien, on muistettu kopioida mukaan, samalla kun soppaan on sekoitettu kaikki tutut draaman alkeet naisille suunnatuista elokuvista.

Tähtityttöjen elokuvalliset arvot ovat siis mitättömät, mutta jos sen harmitonta hassutusta tarkastelee toiselta kantilta, sen olemassaololle löytää kyllä tarkoituksensa.

Vaikka se ei millään glamorisoi ikäihmisten huutosakkitoimintaa, se ei myöskään tee siitä pilkkaa, vaan levittää sanomaa siitä, että unelmien seuraamiselle ei ole ikärajaa.

Samalla se tekee palveluksen Hollywoodin varttuneemmille näyttelijättärille tarjoamalla heille tilaisuuden olla ikäisiään ja ennen kaikkea tilaisuuden pitää hauskaa.

Diane Keaton tekee rutiiniduunin päähenkilö Marthana, joten tehokkaimmat heitot ja vedot jäävät suvereenin Jacki Weaverin kontolle rempseänä Sherylinä.

Selkeästi senioreille suunnattu Tähtitytöt jää kovasta yrityksestään huolimatta yllättävänkin melankoliseksi komediaksi, joka aavistuksen aliarvioi oman katsojakuntaansa. Se on selkeä virhe, sillä viisaus asuu vanhemmissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti