Leffa-arvio: Ikä on vain numero

Edie (Iso-Britannia, 2017). ★★★ Ohjaus: Simon Hunter. Pääosissa: Sheila Hancock, Kevin Guthrie. -S-, kesto: 102 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Kahdeksankymppinen Edie (Sheil Hancock) näyttää voimansa.
Kahdeksankymppinen Edie (Sheil Hancock) näyttää voimansa.

Sen sijaan, että menisi tyttärensä patistamana vanhainkotiin, 83-vuotias Edie päättää toteuttaa ikiaikaisen haaveensa ja kiivetä vuorelle.

Oppaaksi lähtee nuori Jonny, joka luulee palkkion tulevan helpolla, mutta Edie ei ole kuin kuka tahansa mummo.

Simon Hunterin ohjaama Edie saapuu Suomeen parin vuoden viiveellä, mutta haittaako tuo, kun kyseessä on varsin kiva ja sydämellinen draamakomedia.

Edie on kuulas kuva naisesta, joka on antanut koko elämänsä muille, sovinnolla siirtänyt omat haaveensa sivuun palvellakseen toisten intressejä, mutta, olkoonkin myöhään, päättää lopulta ottaa oman elämänsä ohjat käsiinsä ja tehdä unelmistaan totta.

Kohti korkeuksia kapuavan pääparin sanailu on nopeaa, terävää ja hauskaa kummankin oppiessa toisiltaan, mutta sen suuremmat käänteet antavat turhaan odottaa itseään, joten yllätyksiä elokuviltaan vaativa katsoja saattaa pikkuisen reissuun pettyäkin.

Edien suvereeni tähti on brittiteatterin todellinen legenda, 86-vuotias Sheila Hancock.

Vaativasta ja raskaasta roolityöstä Ediena tekee entistäkin vakuuttavamman se, että Hancock kiipesi kuvausten aikana Suilven-vuorelle aivan oikeastikin ollen nyt vanhin kyseisen uroteon suorittanut nainen.

Kevin Guthrie on elämänsä kanssa paikalleen pysähtyneenä Jonnyna hyvä vastavoima terävälle Edielle, jonka opetuksista monet olisi hyvä sisäistää katsomossakin.

Koskaan ei ole liian myöhäistä seurata unelmiaan, opettaa aidosti sydämellinen ja sympaattinen Edie.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti