Lounais-Häme

Leffa-arvio: I'll be back again

Terminator: Dark Fate (USA, 2019). ★★★ Ohjaus: Tim Miller. Pääosissa: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger. K-16, kesto: 128 min. Bio-Kaari.
Sarah Connor (Linda Hamilton) palaa takaisin ja antaa aseiden puhua. Kuva: Kerry Brown
Sarah Connor (Linda Hamilton) palaa takaisin ja antaa aseiden puhua. Kuva: Kerry Brown

Unohda kaikki, mitä olet nähnyt. Unohda Terminator 3: Koneiden kapina (2003), unohda Terminator: Pelastus (2009) ja unohda Terminator: Genisys (2015).

Unohda myös tv-sarja Sarah Connorin aikakirjat (2008–2009), sillä Terminator: Dark Fate puhdistaa aikajanan ja jatkaa suoraan Terminator 2 – Tuomion päivän (1991) tarinaa.

Deadpoolilla (2016) kertaheitolla elokuvafaneille actiontaitonsa näyttänyt ohjaaja Tim Miller on tarttunut nyt uransa suurimpaan haasteeseen, ja varsin hyvin tuloksin.

Sen legendaarisen Terminator – Tuhoajan (1984) ja koko saagan luoneen James Cameronin suojeluksessa Terminator: Dark Fate on komeaa ja ultrakineettistä rymistelyä, juuri kuten Terminator -sarjan kuuluukin olla.

Vaikka Dark Fate ei millään tavalla uudistakaan CGI-tekniikalla luotuja efektejä, ohjaaja Millerin komennossa se luottaa riittävästi käsin tehtyyn kerrontaan ja praktikaaleihin efekteihin räjäyttelemällä ja tuhoamalla useammankin lokaation perinteisin keinoin.

Dark Fate onnistuu hankkeessaan hienosti, seuraa vahvasti Tuomion päivän kehyskertomusta, ottaa mukaan klassisia elementtejä omasta historiastaan, kieputtaa tarinaa muutamaankin kertaan ympäri tuoden tuhtiin touhuun myös uusia elementtejä.

28 vuotta on kulunut siitä, kun Linda Hamilton viimeksi nähtiin Sarah Connorina ja valkokankaalla yhdessä Arnold Schwarzeneggerin kanssa, joka palaa myös hänet yhdeksi maailman suurimmista elokuvatähdistä nostaneeseen rooliin.

Molemmat klaaraavat roolinsa tutulla varmuudella ja karismalla.

Mackenzie Davis tuo kovasta ulkokuorestaan huolimatta kuviin herkkyyttä geneettisesti paranneltuna Gracena.

On Terminator: Dark Fate sitten sarjan lopullisesti sulkeva päätös tai uuden saagan ensimmäinen luku, se on yhtä kaikki aito asia, puhdas scifi-seikkailu ja tuhti toimintaelokuva, jonka parissa viihtyy kyynisempikin katsoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti