Lounais-Häme

Leffa-arvio: Jos se ei ole rikki, älä korjaa

Zombieland: Double Tap (USA, 2019). ★★★ Ohjaus: Ruben Fleischer. Pääosissa: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson. K-16, kesto: 99 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri
Woody Harrelson (Tallahassee, oik.), Emma Stone (Wichita), Jesse Eisenberg (Columbus) ja Rosario Dawson (Nevada) saavat zombien lisäksi riesakseen Abigail Breslin (Little Rock, vas.). Kuva: Jessica Miglio
Woody Harrelson (Tallahassee, oik.), Emma Stone (Wichita), Jesse Eisenberg (Columbus) ja Rosario Dawson (Nevada) saavat zombien lisäksi riesakseen Abigail Breslin (Little Rock, vas.). Kuva: Jessica Miglio

Kymmenen vuotta on vierähtänyt zombiepidemian puhkeamisesta, kun Columbus, Tallahassee, Wichita ja Little Rock saavat riesoikseen tyhjäpäisen blondin, asehullut punaniskat, pasifistihipit sekä uudenlaiset, nopeammat ja tappavammat elävät kuolleet.

Ohjaaja Ruben Fleischer on palannut rikospaikalle ja Zombieland: Double Tapin meininki on muutenkin hyvin paljon ykkösen, Zombieland (2009), kaltaista.

Heti Columbian alkulogosta alkaa raatorikas ralli, jonka aikana zombeja lahdataan näyttävän hurmeisesti superhidastusten siivittäminä, samalla kun hellyttävän aidoista kasvukivuista kärsivä päänelikko laukoo terävää ja sarkastista dialogia niin vallitsevasta tilanteesta kuin toisistaankin. Napakkaa maustetta muhennokseen tuo ilkikurisesti, mutta myös oikeasti osuva pohdiskelu perheen ja parisuhteiden toimivuudesta, oli kyseessä sitten seesteinen arki tai maailmanlopun meininki.

Jesse Eisenberg tekee tuttua takuutyötä neuroottisena Columbuksena, kun taas Emma Stone saa enemmän tilaa kyynisenä Wichitana kuin Abigail Breslinin Little Rock, mutta Zombieland: Double Tap on ilman muuta Woody Harrelsonin show.

Elvistä rakastava, punaniskoista punaniskaisin Tallahassee on ehdottoman riemastuttava ilmestys, joka ansaitsisi ihan omankin elokuvansa.

Sivuhahmoista hauskin on ilman muuta Zoey Deutchin Madison, jonka rooli ultrablondina on vedetty juuri oikealla tavalla yli.

Ensimmäisessä Zombielandissa klassikkovedon itsenään tehnyt Bill Murray saa nyt oman hetkensä lopputekstien väliin ja loppuun pukatuissa kohtauksissa, joissa muistellaan koko zombiepidemian alkua.

Ei nyt aivan yhtä freesi kuin kulttistatuksen ansainnut ensimmäinen Zombieland, mutta kyllä tämäkin lipun hinnalle vastinetta antaa, jos katsoja haluaa mennä leffaan puoleksitoista tunniksi vain viihtymään.

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic