Lounais-Häme

Leffa-arvio: Kaikenkarvaiset ystävät

Eläintohtori Dolittle (USA, 2020). ★★ Ohjaus: Stephen Gaghan. Pääosissa: Robert Downey Jr., Harry Collett. K-7, kesto: 106 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Eläintohtori (Robert Downey Jr) on toveittain suu kiinni. Kuva: Jonathan Prime
Eläintohtori (Robert Downey Jr) on toveittain suu kiinni. Kuva: Jonathan Prime

Kuollutta vaimoaan sureva ja erakoitunut, eläinten kanssa puhumaan pystyvä tohtori John Dolittle joutuu palaamaan ihmisten ilmoille, kun kuningatar Victoria päätyy katalan myrkytyksen uhriksi.

Parannus löytyy vain kaukaa meren takaa, jonne Dilittle lähtee eläinystäviensä ja sinnikkään apulaisensa Tommy Stubbinsin kanssa.

Monessa muodossa aina 1920-luvulta lähtien ihmisiä ilostuttaneen eläintohtorin seikkailut jatkuvat jälleen.

Nyt klassikkoon on tarttunut paremmin jännityselokuvistaan Traffic (2000) ja Syriana (2005) tunnettu Stephen Gaghan.

Juurilleen palaavan fantasiaseikkailun prologi on animoitu, mutta siitä edespäin kuvaan astuvat ihmisnäyttelijät ja digitaalisesti mallinnetut, puhuvat eläimet, joiden alkuperäisinä ääninä ovat mm. viisi Oscar-voittajaa (Rami Malek, Jim Broadbent, Emma Thompson, Octavia Spencer ja Marion Cotillard).

 

Kaikki siis näyttää paperilla hyvältä, mutta nimisakkikaan ei auta, kun lopputulos on varsinainen sekametelisoppa päällekkäin huutavia hahmoja ja näyttävää, mutta ennalta-arvattavaa meriseikkailua.

Kaikki ei kuitenkaan ole menetetty, sillä Eläintohtori Dolittle on perusarvoiltaan mukavasti vanhanaikainen ja rehellisesti kiltti elokuva. Se mitä todennäköisimmin tulee huvittamaan juuri ikärajaan (K-7) osuvia katsojia, joille kaikki kaikessa on vaahtosuinen vauhti, hassut kommellukset ja selkeä raja hyvän ja pahan välillä.

Jälleen kerran ihmisnäyttelijöiden kohdalla karmealta kuulostavassa suomenkielisessä dubbauksessa ääninäyttelijöinä ovat mm. Carl-Cristian Rundman, Antti Lang, Minttu Mustakallio ja Valtteri Helisalo.

Kukkura kohellusta koko perheelle, jos ei elokuvaillaltaan sen ihmeempiä vaadi.

Uusimmat

Fingerpori

comic