Lounais-Häme

Leffa-arvio: Kaveri kateissa

Ella Bella Bingo (Norja, 2019). ★★ Ohjaus: Atle Solberg Blakseth & Frank Mosvold. Suomenkieliset äänet: Seera Alexander, Vilppu Uusitalo. -S-, kesto: 80 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri
Henri ja Ella Bella tuntevat magian vetovoimaa, vaan miten mahtaa olla pitovoiman kanssa...
Henri ja Ella Bella tuntevat magian vetovoimaa, vaan miten mahtaa olla pitovoiman kanssa...

Pirtsakka viisivuotias Ella Bella joutuu tosissaan miettimään ystävyyden merkitystä, kun kulmakunnalle muuttaa uusi poika Joni, johon tykästyy myös tytön paras kaveri Henri.

Suomessakin nähdyt Ella Bellan seikkailut ovat pyörineet tv:ssä vuodesta 2011 jo yli sadan episodin voimin.

Atle Solberg Blakseth ja Frank Mosvold ovat tehneet pikkusankareille ensimmäisen kokopitkän, joka edustaa sitä samaa opettavaista ja tekniseltä jäljeltään vaatimatonta digipiirrettyä linjaa kuin kymmenet ja kymmenet minkä tahansa taivaskanavan esikouluikäisille suunnatut tv-sarjat.

Animaatiohahmot ovat tikkuraajaisia ja marionettimaisesti liikkuvia perustyyppejä, joissa ei ole mitään omaa.

Aihepiiriltään arkisempana kuin sadat supersankareista tai ihmeotuksista kertovat animaatiot, Ella Bella Bingo keskittyy perusasioihin, ja onnistuukin esittämään kohderyhmälleen osuvia kysymyksiä, kuten voiko ystävyyden jakaa?

Samalla muistutetaan lasten vanhempia, ettei läsnäoloa voi koskaan ostaa lahjoilla. Vakavuutta lievennellään taustalla tapahtuvilla kommelluksilla, joissa pääosissa hölmöilevät eläimet, kuten pölvästit kanat ja ilmavaivainen koira.

Huumori on helppoa ja halpaa, mutta uppoaa varmasti alle kouluikäisiin.

Suomenkielisessä dubbauksessa kuullaan tuttuja ääniä, kuten Seera Alexanderia, Vilppu Uusitaloa, Jarmo Koskea ja Katja Aakkulaa.

Yhteinen elokuvahetki jälkikasvun kanssa on aina paikallaan, mutta yhtä lailla pikkuväelle löytyy saman tason ajanvietettä, kun avaa television.

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat