Lounais-Häme

Leffa-arvio: Koko perheen kauhua piirrettynä

Perhe Addams (USA, 2019). ★★ Ohjaus: Greg Tiernan & Conrad Vernon. Suomenkieliset äänet: Henri Piispanen, Hannamaija Nikander. K-7, kesto: 88 min. Bio-Kaari & Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Perheonnea Addamsien tapaan
Perheonnea Addamsien tapaan

Sydämellinen, mutta muita pelottava Addamsin friikkiperhe seikkailee jälleen.

Charles Addamsin luoma Perhe Addams aloitti matkansa 1938 The New Yorker -lehdessä ja sai oman tv-sarjansa vuonna 1964.

Kansainvälinen menestys tuli toden teolla vasta 1990-luvun alussa elokuvien Addams Family – perhe Addams (1991) ja Addams Family 2 myötä

Nyt pitkän linjan animaatioveteraanit Creg Tiernan ja Conrad Vernon herättävät saman poppoon henkiin koko illan animaatioelokuvana nimellä, niin, Perhe Addams.

Leffa käy läpi Addamsin suvun syntyvaiheet, lisäten juonikuvioon nykyaikaisia elementtejä ja paikoin piikikästäkin satiiria tämän päivän elämäntavoista.

Vaikka Addamsin perheen arki onkin makaaberia ja kauhun täyttämää, heidän arvonsa ja kasvatusmetodinsa ovat täynnä lämpöä ja rakkautta tosiaan kohtaan.

Opetus on kuitenkin sama kuin jokaisessa kauhuperheen tarinaa läpikäyneessä versioinnissa, erilaisuuden hyväksynnässä ja siinä, että me kaikki olemme kuitenkin omalla tavallamme outoja. Teknisesti parempaa keskitasoa edustavan elokuvan teemat ovat siis tuttuja, aivan kuten Vic Mizzyn luoma, sormet napsumaan laittava tunnuslaulukin.

Joonas Lähteenmäen ohjaamasa suomidubissa äänensä hahmoille antavat Henri Piispanen (Gomez), Hannamaija Nikander (Morticia), Saana Norra (Wednesday) ja Rasmus Kärkkäinen (Pugsley).

Mitään mahdottoman uutta ei Perhe Addams, vuosimallia 2019, esittele, vaan tyytyy modernisoituna vain kertaamaan oudon friikkiperheen syntytarinan, mutta hetkensä silläkin on.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti