Lounais-Häme

Leffa-arvio Honest Thief: Kunnon konna

Honest Thief (USA, 2020). ★★★ Ohjaus: Mark Williams. Pääosissa: Liam Neeson, Kate Walsh. K-16, kesto: 98 min. Bio-Kaari.
Pommimies (Liam Neeson) katsoo kieroja agentteja pahalla silmällä.
Pommimies (Liam Neeson) katsoo kieroja agentteja pahalla silmällä.

Eläkepäivistä haaveileva veteraanikonna Tom Carter päättää tunnusta syntinsä ja palauttaa mittavan ryöstösaaliinsa, jotta voisi aloittaa vankeustuomion istuttuaan puhtaalta pöydältä.

FBI:n kierot agentit lavastavat miehen syylliseksi murhaan saadakseen miljoonat itselleen, eikä moista voi rehellinen varas millään hyväksyä.

Mark Williamsin ohjaama Honest Thief on mukavasti toimiva, joskin yllätyksetön ja tuttuja askelmerkkejä seuraava toimintajännäri.

Juonikudelma antaa fiksusti enemmän aikaa henkilöidensä kehitykselle ja muutokselle kuin että kulkisi suoraan tulitaistelusta toiseen.

Dialogi on toimivaa ja paikoin yllättävänkin hauskaa kohtauksissa, joissa liittovaltionpoliisi on läpeensä kyllästynyt vääriin tunnustuksiin, eivätkä ota millään Tomin ulostuloa tosissaan. Kerronnan sävy kuitenkin muuttuu dramaattisesti, kun katsoja saa yhtä aikaa Carterin kanssa huomata, ettei rehellisyys ole nykymaailmassa enää se arvostetuin luonteenpiirre.

Vaikka 68-vuotias irkkukarhu Liam Neeson on jo paristi vannonut lopettavansa actionelokuvien tekemisen, Honest Thief taittuu kyllä genreen kivutta, vaikkei nyt Takeneiden tehoilla toimintaa tykitäkään.

Neeson tekee tuttua laatutyötä, murisee matalalta ja taipuu yhä toiminnallisempiinkin jaksoihin.

Sivurooleissa nähdään Jeffrey Donovan, Kate Walsh sekä Jai Courtney.

Perustoimintaa peruskäänteillä, mutta moinen ei välttämättä ole aina huono asia.

Uusimmat

Fingerpori

comic