Lounais-Häme

Leffa-arvio: Mutanttijuniorit eivät vakuuta valkokankaalla

The New Mutants (USA, 2020). ★★ Ohjaus: Josh Boone. Pääosissa: Maisie Williams, Alice Braga. K-12, kesto: 94 min. Bio-Kaari
"Olen erilainen nuori" potenssiin viisi. Kuva: Claire Folger
"Olen erilainen nuori" potenssiin viisi. Kuva: Claire Folger

Oudossa sairaalassa majaileva ryhmä nuoria mutantteja toivovat voivansa liittyä X-Meneihin, mutta ilkeällä Essex Korporaatiolla on heidän suhteensa vallan toisenlaisia suunnitelmia.

X-Men saagan uudelleenkäynnistykseksi suunnitellun The New Mutantsin matka valkokankaille on ollut mutkikas ja pitkä, sillä sen ensimmäinen teaseri nähtiin jo 2017 ja ensimmäinen ensi-iltakin oli suunnitelmissa pitää jo huhtikuun 13. päivä vuonna 2018.

Sen jälkeen sitä siirrettiin liki vuodella helmikuuhun 2019 ja jälleen saman vuoden syksyyn Disneyn ja Foxin yrityskaupan vuoksi.

Seuraavan kerran enskari jäi toteutumatta, koska haluttiin antaa tilaa originaalin X-Men-sarjan päättäneelle Dark Phoenixille (2019), eikä koronaepidemiakaan tehnyt hyvää sen julkaisusuunnitelmille.

Tähtiin kirjoitettu virhe -elokuvalla (2014) mainetta hankkineen Josh Boonen ohjaama ja Knate Leen kanssa kirjoittamaa elokuvaa mainostetaan ensimmäisenä sarjakuvasankareiden ja kauhuelokuvan symbioosina, mutta lopputulos ei kasva alkuunkaan osiensa summaksi.

Viiden päähenkilön kyvyt ovat sarjakuvasta tuttuja: yksi osaa liikkua äänen nopeudella, yksi hallitsee teleportaation ja toinen kykenee muuttumaan sudeksi, ja onpa mukana myös jättimäinen hirviökarhu ja vaaleanpunainen lohikäärme.

Toimintajaksoja siis piisaa, mutta niistä jokainen tuntuu jo turhankin useasti nähdyltä.

Teknisesti The New Mutants on värikästä efektiä efektin perään sylkevä tehostesirkus, jossa kaiken kolinan keskellä on mahdottoman hankalaa samaistua yhteenkään hahmoista.

Game of Thronesista tuttu Maisie Williams, Blu Hunt ja Anya Taylor-Joy tekevät minkä kykenevät esiintyessään suurimman osan ajasta vihreän taustan edessä.

Alice Braga edustaa uhkaa ja onpa Adam Beachillekin annettu pari kohtausta.

Liian vähän liian myöhään.

Levätköön X-Menit jo rauhassa.

Uusimmat

Fingerpori

comic