Lounais-Häme

Leffa-arvio: Pahan pilven varjossa

The Gentlemen (Iso-Britannia, 2019). ★★★★ Ohjaus: Guy Ritchie. Pääosissa: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam. K-16, kesto: 131 min. Forssan Elävienkuvien Teatteri.
Leijonakuningas (Matthew McConaughey) ja naaras Michelle Dockery) silmäilevät raukeasti. Kuva: Christopher Raphael
Leijonakuningas (Matthew McConaughey) ja naaras Michelle Dockery) silmäilevät raukeasti. Kuva: Christopher Raphael

Lontooseen kotiutunut amerikkalainen huumediileri päättää jäädä eläkkeelle ja laittaa organisaationsa lihoiksi, mutta kilpailevat konnat ovat asiasta eri mieltä.

Ohjaaja Guy Ritchien palaa alkulähteille, äärimmäisen puheliaan, rehvakkaan ja juonenkäänteitä täyteen tupatun väkivaltaisen toimintakomedian pariin, jonka tyylisuuntaa uusin, useammassakin tarinakerroksessa etenevä The Gentlemen edustaa pystyssä päin.

The Gentlemen hyötykäyttää jokaista kikkaa, jotka ovat miehen elokuvissa aiemminkin osoittaneet toimivuutensa.

Löytyy tappiinsa saakka kirjoitettuja äärihahmoja, lukusia eri aksentteja, aikajanalla pomppimista ja moninkertaisia sumutuksia ja kiristyksiä, joiden keskiössä, tai edes reunoilla, ei voi luottaa kehenkään.

The Gentlemen on umpikiero, viihdyttävän väkivaltainen ja teknisesti, varsinkin Ritchien tavaramerkin, visuaalisen briljanssin ja kekseliään editoinnin osalta tuttua laatutyötä.

Matthew McGonaughey on mies paikallaan, mutta hyvin tilan ottaa haltuun myös Charlie Hunnam taistelukentille keskelle kieroja käänteitä joutuvana käytännön operaattorina.

Shown varastaa puuronpaksuisella Cockneyn murteella tapahtumia narraattorina selittelevä Hugh Grant, joka tekee onnistuneen loikan ulos normaalista tyyppigalleriastaan. Vallan hilpeä on myös Colin Farrell rapvideoita konnuuksien ohessa tehtailevana Coachina.

The Gentlemen ei välttämättä tuo Ritchien itsetietoiselle tyylille uusia ystäviä. He, joille rento ja räävi läppä, hilpeä hahmogalleria, tyly toiminta ja kilokaupalla mutkia ja uukkareita sisältävä retkuilu on aina toiminut, viettävät viihdyttävän parituntisen leffateatterissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic