Lounais-Häme

Leffa-arvio: Puhtia piisaa

Vakoojat valepuvuissa (USA, 2019). ★★★★ Ohjaus: Nick Bruno & Troy Quane. Suomenkieliset äänet: Mikko Penttilä, Henri Piispanen. K-7, kesto: 102 min. Bio-Kaari.
Nörtti, supervakooja ja puluja, siinäpä keitos. Kuva: Blue Sky Studios
Nörtti, supervakooja ja puluja, siinäpä keitos. Kuva: Blue Sky Studios

Huippuvakooja ja nörtti tiedemies joutuvat tekemään yhteistyötä, kun agentti muuttuu vahingossa puluksi.

Blue Sky Studiosin tuottama ja Nick Brunon ja Troy Quanen kimppaohjaama Vakoojat valepuvuissa tuo liki joka käänteessä mieleen Disney/Pixarin menestysanimaatiot Ihmeperhe (2004) ja Ihmeperhe 2 (2018).

Mutta tuttuus ei tässä tapauksessa käänny tekijöitä vastaan, vaan Vakoojat valepuvuissa onnistuu kaikesta huolimatta olemaan riittävän uniikki ja omillaan toimeen tuleva.

Lucas Martellin Pigeon: Impossible (2009) lyhäristä inspiraationsa saanut Vakoojat valepuvuissa siis lainaa paljon, mutta konetuliaseen nopeudella valkokankaalta tykitetyt toimintajaksot, gagit ja varsinkin lintuaiheiset vitsit ja hetulat pitävät tallan pohjassa niin, että katsomossa piisaa hekotettavaa varttuneemmallekin actionfanille.

Toimintagenren kliseet ovat tekijöillä hallussa, ja moni niistä osataan vetää oikealla tavalla yli.

Päälleliimatumpi koukku on tosin esittää Lance fyysiseen voimaan uskovana sankarina, kun taas Walter on pasifistinen hippi, jonka mielestä pommienkin pitää levittää tuhon sijaan kukkia ja kissanpentujen kuvia.

Suomeksi dubatussa versiossa ääneen pääsevät mm. Putouksesta tuttu Mikko Penttilä (Lance), Henri Piispanen (Walter), Alina Tomnikov (Marcy sekä Ilmari Johansson (KIllian).

Kelpo kohellus, josta piisaa hubaa pariinkin katselukertaan.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti