Lounais-Häme

Leffa-arvio: Remppa ei naurata

Se mieletön remppa (Suomi, 2020). ★ Ohjaus: Taneli Mustonen. Pääosissa: Sami Hedberg, Kiti Kokkonen. K-12, kesto: 90 min. Bio-Kaari.
Pariskunta (Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen) viettää laatuaikaa.
Pariskunta (Sami Hedberg ja Kiti Kokkonen) viettää laatuaikaa.

Maijan ja Jalmarin arjesta tulee aluksi juhlaa, kun Maija perii isotädiltään ison kivitalon. Rakennus näyttää vaativan vain pientä pintaremonttia, mutta töiden alettua urakka paljastuukin täydelliseksi painajaiseksi.

Taneli ”Luokkakokous” Mustonen jatkaa valitsemallaan tiellä, eli kääntää ja käännättää muualla menestyneitä skandikomedioita härmäläisille katsojille sopiviksi.

Tai niin on varmasti ollut tarkoitus, mutta hauska on harvassa kuin kanalla hampaat. Tuloksena kun on on täysin rytmitön hölmöily, jonka nolottavat kohtaukset ovat seitinohuella langalla toisiinsa sidottu.

En ole originaaleja nähnyt, mutta eivät ne näin huonoja voi olla.

Katastrofiksi menevä remontointi olisi tarjonnut mahdollisuuksia fyysiseenkin komediaan, mutta kun jokainen temppu on lainattu jo sadasti nähtyjen gagien katalogista, lopputulos on yksinkertaisesti vain tylsä ja typerä.

Jos Sami Hedberg on katsojan mielestä maailman hauskin mies, siinä tapauksessa rempparaina voi osuakin (nauru)hermoon, sillä mies tekee, ei siis näyttele, vaan tekee, Kokovartalomies-tv-sarjansa tapaan seitsemän eri roolia.

Niistä tosin vain yksi on vähemmän ärsyttävä. Kaikki muut sitä vastoin myötänoloutta herättävällä tavalla takaseinään saakka yli vedettyjä, kuin Putouksesta syystäkin yli jääneitä sketsihahmoja.

Kiti Kokkonen tekee sen, minkä kapeaksi kirjoitetussa roolissaan kykenee.

Paljoa en odottanut, mutta sain silti pettyä.

Uusimmat

Fingerpori

comic