Lounais-Häme

Leffa-arvio: Sotasatu

Maleficent 2: Pahan valtiatar (USA, 2019). ★★ Ohjaus: Joachim Rønning. Pääosissa: Angelina Jolie, Michelle Pfeiffer. K-12, kesto: 119 min. Bio-Kaari.
Paha haltijatar (Angelina Jolie) synkistelee. Kuva: Courtesy of Disney
Paha haltijatar (Angelina Jolie) synkistelee. Kuva: Courtesy of Disney

 

Avioon aikova Prinsessa Ruusunen saa huomata, että prinssisiipan äiti onkin anoppi helvetistä. Tarvitaan siis kummitäti Pahattaren apua.

Vuonna 2014 Disney päivitti Robert Strombergin ohjaamalla ja Linda Woolvertonin kirjoittamalla liveversiolla oman Prinsessa Ruususensa efekteistä raskaana fantasiana nimellä Maleficent – Pahatar.

Joachim Rønningin Maleficent 2: Pahan valtiatar jatkaa tarinaa muutamaa vuotta myöhemmin.

Uusi adaptio nostaa keskiöön lapsettomat naiset, Pahattaren ja Ingrithin, jotka taistelevat keinoja kaihtamatta Auroran sielusta.

Elokuvassa tosin puhutaan joka käänteessä rauhasta, mutta keinot sen saavuttamiseen ovat kuitenkin vallan toiset sadun muuttuessa kolmannen näytöksen alkaessa silkaksi sodaksi.

Visuaalisesti Maleficent 2 on tyystin täyteen tupattu runsaudensarvi, värikäs ja detaljirikas, mutta pelkkä korea ulkokuori ei kykene peittämään perustarinan yksinkertaisuutta.

Digitaalisesti Disneyn vuoden 1959 klassikkopiirretyn Pahatarta muistuttamaan muokattu Angelina Jolie näyttää lähes synteettiseltä, eikä rooli muutenkaan ole se, jolla tehtäisiin paluu huipulle.

Pitkästä aikaa valkokankaille palaavan Michelle Pfeifferin hahmoon on uutettu kaikkien maailman tyrannien pahimmat puolet, eikä mustavalkoinen rooli ole muutenkaan mitenkään eduksi arvokkaasti ikääntyneelle naiselle.

Näyttävää ja mahtipontista fantasiaa, sotasatua, voisi joku sanoa.

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic