Lounais-Häme

Leffa-arvio: Täydellisen joulun pitäisi olla komedia mutta hauskuus on hukassa

Täydellinen joulu (Suomi, 2019). ★ Ohjaus: Taru Mäkelä. Pääosissa: Elena Leeve, Antti Luusuaniemi. K-12, kesto: 95 min. Bio-Kaari & Forssan Elävienkuvien Teatteri
Mikä voisi mennä vikaan? Outi (Elena Leeve) kutsuu joulunviettoon myös kolme ex-miestään (kuten Mikko Leppilammen) ja näiden nykyiset puolisot lapsineen.
Mikä voisi mennä vikaan? Outi (Elena Leeve) kutsuu joulunviettoon myös kolme ex-miestään (kuten Mikko Leppilammen) ja näiden nykyiset puolisot lapsineen.

Kun uusioperhe, kolme exää uusinen puolisoinen, liuta mukuloita ja yksi anoppi kokoontuu saman pöydän ääreen viettämään joulua, siitä ei seuraa mitään hauskaa.

Vuonna 2011 ohjaaja Taru Mäkelä riemastutti elokuvayleisöä napakalla duunarikomediallaan Varasto.

Tekipä hän kolme muutakin leffaa, mutta ne eivät olleet järin hyviä.

Tästä herääkin kysymys: Oliko Varasto vahinko?

Vastaus on kyllä, Varaston täytyi olla vahinko, sillä Mäkelän uusin, kotimaisilla ”supertähdillä” miehitetty Täydellinen joulu on yksinkertaisen typerä, täydellisen rytmitön ja vastenmielisen röyhkeä komedia.

 

Kuten jo Luokkakokous -elokuvien tapauksessa tuottaja Jesse Fryckman havaitsi, nyt kannattaa tuoda tarinoita rajan takaa.

Täydellinen joulu pohjaa Kjell Sundvallin 2009 ohjaamaan ruotsalaiselokuvaan Joulupukki vieraissa.

Jutun on päivittänyt Kris Gummerus, jonka surullinen käsitys hauskuudesta on laittaa henkilöt juomaan viinaa, kiroilemaan ja puhumaan pi**usta ja panemisesta.

Hirveän höpötyksen ja huutamisen, väkinäisten vitsien ja naurettavien (ei siis hauskojen) hahmojen kavalkadi on kaiken lisäksi myös tylsä.

Nimekkäästä castista kukaan ei nyt varsinaisesti loista, kunhan huutavat vuorosanansa.

Elena Leeve klaaraa kuitenkin Outinsa suhteellisen hyvin eikä katsojan ole vaikeaa samaistua Antti Luusuaniemen pikkuhiljaa kohti täydellistä romahdusta etenevään Janneenkaan, koska itse elokuva aiheuttaa saman reaktion katsomossa.

Mikko Leppilammelle lienee annettu ohjeeksi, että ole oma itsesi, toimi kuten tv-juontaja, kun taas Aku Hirviniemen luntissa on kaiketi lukenut, että tee urasi huonoin rooli.

”Joulupuu on rakennettu, exät on jo ovella”: sanoo leffan mainoslause.

Jos se ei jo kerro, kuinka ”hauskasta ja omaperäisestä” komediasta on kyse, tuhlatkaa rahanne.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic