Lounais-Häme

Leffa-arvio: Ystäväni hirviö

Jeti (USA, 2019). ★★★ Ohjaus: Jill Culton. Suomenkieliset äänet: Maaria Nuoranne, Rasmus Kärkkäinen. K-7, kesto: 98 min. Forssan Elävienkuivien Teatteri.
Nuoret päästävät jetin pahasta ja auttavat tämän kotikonnuille. Kuva: 2019 DreamWorks Animation L
Nuoret päästävät jetin pahasta ja auttavat tämän kotikonnuille. Kuva: 2019 DreamWorks Animation L

Yi-tyttö löytää katoltaan piileksimästä hirmuisen Jetin, ja päättää auttaa sen takaisin kotiin Himalajalle.

Jill Cultonin ohjaaman ja kirjoittaman elokuvan, alkuperäiseltä nimeltään Abominable, Iljetys, suomenkielisen nimen Jeti olisi voisi yhtä hyvin kirjoittaa muotoon j.E.T.i, sillä niin paljon tarinassa on lainattu Steven Spielbergin elokuvaa E.T. the extra-terrestrial (1982).

Seikkailu onnistuu kuitenkin tuomaan pintaan myös uusia tasoja ja herkkää huumoria, joka uppoaa taatusti varsinkin nuorempiin katsojiin.

Vanhemmille on varattu muutamakin leffareferenssi sekä jokunen viihdyttävä vitsi.

Plussaa löytyy myös upeasta teknisestä toteutuksesta sekä siitä, että päähenkilö Yi on ei ole perusvalkoinen sankari, vaan rohkeasti orientti.

Ihmishahmoissa, ja varsinkin itse Jetissä, on paljon tuttua muun muassa saman yhtiön (DreamWorks Animation) hittianimaatioista Shrek sekä Näin koulutat lohikäärmeesi,

Petri Hantun ohjaamassa suomidubissa ääneen pääsevät Maaria Nuoranne (Yi), Riku Leskinen (Jin) ja Rasmus Kärkkäinen (Peng). Tohtori Zaralle äänensä antaa Elsa Saisio ja Robin Svartström on herra Burnish.

Tuttuudestaan huolimatta vauhdikas, mukava ja opettavainenkin koko perheen seikkailu.

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic