Lounais-Häme

Lehtimäki käy ME:n kimppuun

 

Forssalainen Mikko Lehtimäki käy sotilasmaastavedon maailmanennätyksen kimppuun lauantaina Nordic Fitness Expossa Lahdessa.

Lehtimäki haluaa omansa takaisin, sillä Mr. Dippi Jari Lampi on kohennellut lajin ME:tä peräti 313 toistoon. Ryskeen riveissä nostava Lehtimäki on tehnyt aiemmin kahdesti lajin ennätyksen. Hänen paras tuloksensa on 250, jota Lampi paransi ensin Lopella 252:een ja sitten Tuurissa 313:een, mikä on Aku Ankka -fani Vesa Keskisen lempinumero.

Lehtimäen tarkoituksen on tehdä messulavalla vähintään 314 toistoa maastavedossa.

-Vähän jännittää, mutta olen suht’ levollisin mielin. Kaikki on tehty mitä voidaan. Uusi ennätys tulee, tai sitten ei, Lehtimäki jutteli eilen Vesihelmessä.

Sotilasmaastavedossa nostaja tekee omanpainoisella tangolla niin monta maastanostoa kuin pystyy. Lehtimäki painaa nyt karvan verran alle 75 kiloa, joten tankoon tulee rautaa 75 kiloa.

Suorituksen aikana saa huilata tangon ollessa maassa tai ilmassa nostojen välillä maksimissaan viisi sekuntia. Ote ei saa missään vaiheessa irrota tangosta. Kun niin tapahtuu, suoritus keskeytyy.

Vaikka 38-vuotias Lehtimäki tunnetaan voimanostajana, hänellä on myös kestävyysurheilutaustaa hiihdon ja yleisurheilun puolelta. Kuntoa vaativa toistoennätyskoe sopii miehelle kuin nenä päähän.

-Minusta ei tullut huippuvoimailijaa, eikö huippukestävyysurheilijaa, vaikka molemmissa ihan hyvä olinkin, Lehtimäki kertoi.

-Nämä toistokisat tuntuvat sopivan minulle. Pidän lajeista, joissa hengästyy ja pumppu hakkaa. Tässä on muutakin kuin kertarykäisy, Lehtimäki jatkoi.

Sadan maastavedon tekeminen vie kymmenisen minuuttia. Jos ja kun Lehtimäki uuteen ennätykseen pystyy, vie suoritus aikaa reilut puoli tuntia.

Lehtimäki on kisannut voimanostossa alle 90 kilon sarjassa, nyt painoa on selvästi vähemmän. Se on eduksi kuntoa ja kestävyyttä vaativassa toistosuorituksessa.

-Ennätys ei onnistuisi, jos oma paino olisi ylhäällä. Kun on painava, saa isoja rautoja ylös, mutta silloin ei tule paljon toistoja.

Fitness Expon lavalla nähdään Mikko Lehtimäen ohella kuusi muutakin Ryskeen nostajaa.

Anita Reunanen, Netta Miettinen, Vilho Miettinen, Toni Kuusi, Teppo Lappalainen ja Janne Hakala kisaavat sunnuntaina toistovoimapunnerruksen avoimen luokan SM-kisoissa. Kuusikko lähtee kisalavalle kovin tavoittein.

-Jos kisat menevät hyvin, niin pitäisi sieltä mitalejakin tulla, kertoi itse alle 120-kiloisissa punnertava Janne Hakala.

Lajin sääntöjä on taas muutettu, sillä merkkistoppari on jäänyt pois käytöstä. Sitä ei oikeastaan tarvita, sillä käsien pitää punnerrusvaiheessa suoristua.

-Säännöt ovat tiukat, mutta oikeudenmukaiset. Ennen hyötyi siitä, kun sai tekniikan oikeanlaiseksi, ei painoja tarvinnut nostaa kovinkaan korkealle. Nyt tilanne on kaikille kilpailijoille tasapuolinen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti